Türkyılmaz, doğum yapan depremzede anneleri ziyaret etti

Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Kırıkkale Yüksek İhtisas Hastanesi’nde doğum yapan depremzede anneleri ziyaret etti.

“İNSAN NE YAPACAĞINI BİLMİYOR”
6 Şubat 2022 tarihinde Kahramanmaraş’ta meydana gelen iki büyük deprem, 11 ilde büyük yıkıma neden olmuştu. Bu illerde yaşayan vatandaşlar, yaşanan depremler sonrası bulundukları illerden ayrılmaya başladı. Hüseyin ve Başak Yener Alkan çifti de depreme Gaziantep’te yakalandı. Depremden sonra Kırıkkale’ye gelen çiftin, bugün bebekleri dünyaya geldi. Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz ise yeni doğum yapan anneyi ziyaret etti. Bebeklerine ‘Atlas Kağan’ adını verdiklerini belirten anne Başak Yener Alkan, “Hatay merkezli depremlerin ardından korkunca Kırıkkale'ye geldik. Doğum burada gerçekleşti ancak 15 gün sonra dönmeyi düşünüyoruz. Deprem çok kötüydü ve dün doğum sırasında da rahatsızlandım. Sakinleştirici iğne yaptılar. Can ve mal kaybımız olmadı ama o psikolojiyle insan ne yapacağını bilmiyor." diye konuştu.

“GÖBEK ADI KURTULUŞ OLSUN”
Başkan Türkyılmaz’ın ziyaret ettiği bir diğer depremzede anne ise Ayda Ömeroğlu oldu. Depremzede anne ile bir süre sohbet eden Türkyılmaz, genç kadına ve küçük bebeğine hediye verdi. Ailenin bebeklerine henüz bir isim koymadıklarını öğrenen Başkan Türkyılmaz, “Minik bebeğin göbek adı ‘Kurtuluş’ olsun” dedi.

“UMUT, GELECEK VE YENİ NESİL DOĞDU”
Minik bebeklerin dünyaya gelmesi ile birlikte umut, gelecek  ve yeni neslin doğduğunu belirten Başkan Türkyılmaz, "İlçemizdeki KYK yurtlarında kalan 2 depremzede annemiz doğum yaptılar. İkisi de erkek bebeği. Umut, gelecek ve yeni nesil doğdu. İnşallah bu mutluluk Türkiye'yi sarar. Depremlerin altında kalan umutlar, hayaller inşallah bugün yeşermeye başlar. Annelere geçmiş olsun, bebeklere de hoş geldiniz diyorum. Belki nüfuslarında Gaziantep ve Hatay yazacak ama doğum yerleri ebediyen Kırıkkale yazacak. Bu da bizim için üzüntülü bir dönemde mutluluk verici bir olay." ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.