Tokmak köfte ve pelte için coğrafi işaret alınacak

Tokmak köfte ve pelte için coğrafi işaret alınacak
Kırıkkale Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği ve Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu İl Başkanı Özgür Dönmez, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti.

ÖNEMLİ ÇALIŞMALAR GERÇEKLEŞTİRİLİYOR
Kırıkkale’nin yöresel lezzetlerinin unutulmaması amacıyla çalışma gerçekleştiren Pastacılar Aşçılar Kebapçılar Derneği ve Tüm Aşçılar Pastacılar Konfederasyonu İl Başkanı Özgür Dönmez, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu’nu ziyaret etti. Ziyarette, yemek üzerinde yapılan ve yapılacak olan çalışmalar anlatıldı. Dönmez, “Kırıkkale Valiliği için hazırladığım Kırıkkale’nin Gastronomi ve Mutfak Sanatları raporunu sunduk.  Yöresel lezzetlerimizden olan Karaahmetli Tokmak Köfte ve Pelitesini ikram ettik. Bu kapsamda da bu lezzetlere coğrafi işaret almayı planladığımızı söyledik” dedi.

VALİLİK İLE ORTAK HAREKET EDİLECEK
Dönmez, Kırıkkale'nin yöresel lezzetleri hakkında Valilik ile birlikte hareket etme kararı aldıklarını söyledi. Tarih ve kültür ışığında kaybolmayan ve unutulmayan lezzetlere coğrafi işaretin alınmasının büyük önem taşıyacağını dile getiren Dönmez, “Rapor doğrultusunda Valiliğimizle birlikte ortak hareket ederek şehrimizi her alanda tanıtmanın çabası ve gayreti içerisinde olacağız. Bizlere destek veren Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu’na sonuna kadar teşekkür ederim” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.