TOKİ, Kırıkkale’yi ekledi, merkeze 200 konut yapılacak 

TOKİ, Kırıkkale’yi ekledi, merkeze 200 konut yapılacak 
TOKİ tarafından yapılacak olan sosyal konut projesinin detayları belli oldu. Kırıkkale’ye ilk etapta toplamda 919 konut yapılacak. Dün listede yer almayan merkeze 200 konut yapılacağı açıklandı.


KIRIKKALE LİSTEDE YOKTU, EKLEME YAPILDI 
Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren sosyal konut projesinde detaylar belli oldu. Dün açıklanan projeye bugün 300 bine yakın başvuru olduğu kaydedildi. Proje kapsamında açıklanan listede Kırıkkale’den Bahşılı’ya 53, Çelebi’ye 63, Delice’ye 126, Çerikli’ye 201, Karakeçili’ye 123, Keskin’e 79 ve Sulakyurt’a 74 konut yapılacağı duyurulmuştu. TOKİ bugün yayınladığı listede Kırıkkale merkeze de 200 konut yapılacağını ilan etti. 


TOKİ BAŞKANI BULUT AÇIKLAMA YAPTI 
Projenin detayları ile ilgili TOKİ Başkanı Ömer Bulut açıklama yaptı.  Bulut, 18 yaşından büyük herkesin başvurabileceğini, 18 yaşından büyüklerin ailesiyle yaşaması halinde yine başvuru yapabileceğini belirtti. Kura sistemiyle konutların belirleneceğini belirten Bulut, ödemelerin de sözleşme imzalanmasıyla birlikte başlayacağını ve vatandaşların evlerine kısa süre ödeme yaptıktan sonra kavuşacağını kaydetti.


BAŞVURU ÜCRETİ GERİ İADE EDİLECEK
TOKİ evlerinin kiraya verilebileceğini ancak satış konusunda bazı tedbirlerin alınacağını ve bir süre satışlarına izin verilmeyeceğini söyleyen Bulut, arsa ve eve aynı kişinin aynı anda başvuru yapamayacağını, imarlı arsası olanların da arsa için başvuru yapamayacağını ifade etti.  Bulut ayrıca kura çıksa da çıkmasa da başvuru ücretinin vatandaşlara anında geri ödeneceğini açıkladı.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.