Tekerlek seçerken nelere dikkat edilmeli?

Tekerlek seçerken nelere dikkat edilmeli?
Tekerlek; çoğunlukla taşımacılıkta kullanılan, rutin işleri kolaylaştıran ve hemen hemen her sektörde gereksinim duyulan bir araç olmaktadır.

Tekerlek; çoğunlukla taşımacılıkta kullanılan, rutin işleri kolaylaştıran ve hemen hemen her sektörde gereksinim duyulan bir araç olmaktadır. Günlük hayatımızı ve iş hayatımızı kolaylaştıran bu tekerlekleri seçerken dikkat etmemiz gereken bazı hususlar vardır. İlk olarak ürünün montalanacak olan aracın taşıma kapasitesine uygun olup olmadığı araştırılır. Çünkü tekerlek başına düşen yükten çok daha fazla yük taşımak zorunda kalan tekerlekler çok çabuk deforme olmakta ve ömrü bir hayli kısalmaktadır. Bir diğer hususta ürünün kullanılacak olan zemine uygun olup olmadığına dikkat etmek gerekir. Örneğin düz olmayan zemin için düz zemine uygun tekerlek seçildiği takdirde tekerlek ağır hasarlara maruz kalmaktadır. Bu nedenle tekerlek seçimi yaparken kullanılacak zeminin yapısının göz önünde bulundurulması önemli bir etkendir. Bununla beraber her tekerleğin belli bir çapı bulunmaktadır ve bu çap tekerleğin boyutu ile aynı doğrultuda artmaktadır. Dolayısıyla tekerlek boyutunu göz önünde bulundurarak sizin için ideal büyüklüğe sahip tekerleği seçmeniz gerekmektedir. Bir diğer detay ise tekerlek tipidir. Bilindiği üzere tekerlekler sabit, frenli ve döner şeklinde üretilmektedir. Örneğin tekerleğin takılı olduğu eşyanın yerinden oynamasını istemiyorsanız frenli tekerlek modellerini seçebilir, dar alanda hareket kabiliyetine sahip bir ürün istiyorsanız da döner tekerlek tercih edebilirsiniz. Bununla beraber tekerleğin uygun bağlantı tipine göre tercih edilmesi önemli bir etkendir. Kullanılacak araç ile farklı bağlantı tipine sahip tekerlekler tercih edildiği takdirde montaj işlemi gerçekleşmemektedir.

Bütçenize uygun tekerlek tercih edin

Tekerteker.com ile uzun vadede kullanım imkanı yakalacağınız ve aynı zamanda bütçenize uygun tekerlekler sizlerle. Belirtilen detaylar göz önünde bulundurularak seçmiş olduğunuz tekerlekler yüksek kalitesi ile yaptığınız en iyi tercih olacak. Sizler de tekerteker.com’da satışa sunulan tüm tekerlek modellerinin özelliklerini inceleyerek hem bütçenize uygun hem de sizin için en ideal tekerleğe sahip olun. 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.