Tekbıyıkoğlu: “Kırıkkale’yi spor şehri yapacağız”

ürkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları sona erdi. 3 gün boyunca şenlik havasında gerçekleştirilen etkinlik, rengarenk görüntülere sahne oldu.

SPORCU VE HALKA HEDİYELER VERİLDİ 
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından “Pedallar Anadolu’nun Kalbinde, Kırıkkale’de” mottosu ile Kırıkkale Valiliği’nin himayelerinde düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’ndan başlayarak 2 kilometrelik halk sürüşü ile sona erdi. Yarışmalar kapsamında dereceye giren sporcu ve takımlara çeşitli hediyeler takdim edildi. 

KIRIKKALE MARKALI BİSİKLETLER SAHİBİNİ BULDU 
‘Bisikletini kap, meydana gel’ sloganı kapsamında Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve diğer protokol üyeleri de vatandaşlarla birlikte halk sürüşünde pedal çevirdi. Ayrıca çekilişe katılan 30 yarışmacıya da ‘Kırıkkale Anadolu’ markalı bisiklet hediye edildi. Hediye edilen bisikletlerin yanı sıra; çekilen kurada numaraları çıkan çok sayıda kişiye de çeşitli hediyeler verildi. . Etap Puanlı Yol Yarışları etkinliğinin son gününe de çok sayıda protokol üyeleriyle vatandaş eşlik etti.


AKYÖN: “KIRIKKALE’DE TARİHİ BİR GÜN YAŞANIYOR”
Etkinlikte konuşma yapan Türkiye Bisiklet Federasyonu Asbaşkanı Bahattin Akyön, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti. Akyön, “Kırıkkale’de tarihi bir gün yaşanıyor. Bir şehri büyütmek isterseniz, bir şehri tanıtmak isterseniz, bir şehri geliştirmek isterseniz, bir şehri Türkiye markası, dünya markası yapmak isterseniz, o şehrin sosyal ve kültürel faaliyetlere ihtiyacı vardır. Eğer siz sosyal ve kültürel faaliyetlerden o şehri uzaklaştırırsanız, siz o zaman illeri burada ağırlayamazsınız, takımları burada ağırlayamazsınız.”


BİZLER YOLLARI KAPATMADIK, KIRIKKALE’Yİ DÜNYAYA AÇTIK 
“Buranın kültürünü, tarihini insanlara ve dünyaya tanıtamazsınız. Kırıkkale’nin hem ülke genelinde hem de dünya genelinde tanıtılması amacıyla Kırıkkale seçildi. Bugün 430 tane sporcu, 33 ilimiz, 70 kulübümüzü burada ağırladık. Bunun anlamı yol kapatmak değil, büyüyen Kırıkkale'nin dünyaya açılan Kırıkkale'nin alkışlanması demek. Bu iş böyle, siz şehrin yollarıyla uğraşırsanız, bu şehrin önünü kapatırsanız, bu şehri güzel bir yere getirmemin yolu bu. Bir şehir sportif faaliyetlerle, kültürel faaliyetlerle dolu dolu şekilde Türkiye'ye tanıtmak lazım. Türkiye’de ki en güzel ev sahipliği Kırıkkale’de yapıldı. Biz bu güzellikler için varız Biz şehrimiz için varız. İnşallah gelecek yıl 6-7 ülkenin olduğu bir yarışı gerçekleştireceğiz” dedi. 


TEKBIYIKOĞLU: “ULUSLARARASI ETKİNLİKLER YAPACAĞIZ”
Yarışmalar kapsamında emeği geçen herkese teşekkür eden Vali Bülent Tekbıyıkoğlu: "Şehrimizin daha ileriye gitmesi amacıyla hep birlikte çalışan iyi bir takımız biz. Elbette ki Valiliğimizin ve diğer kurumlarımızın burada çok büyük emekleri var. Ama takımımızın en büyük parçası Kırıkkale halkı. Kırıkkale bugün bir kez daha göstermiş oldu ki bu işin hakkını verdi. Şehrimizin birçok özelliği var. Şehrimiz bir Cumhuriyet şehri. Cumhuriyet ile kuruldu ve büyüdü.” 


KIRIKKALELİ VATANDAŞLAR BU İŞİN HAKKINI VERDİ 
“Şehrimiz bu arada savunma sanayinin kalbi. Burasını spor şehri yapacağız. Türkiye yıldızlar boks şampiyonasını, ardından güreş festivalini ve bugün bisiklet yarışını gerçekleştirdik.  Bu organizasyon seneye de devam edecek ve uluslararası bir şampiyona olarak bir üst tura çıkartacağız. Kırıkkale bu organizasyonlara destek verdiği müddetçe bunlar artarak devam edecek. Bugün burada hediye edilecek olan bisikletlerin hepsi Kırıkkale’de üretiliyor. Kırıkkale markalı Anadolu bisikletler üretiyoruz” dedi. Konuşmaların ardından çeşitli kategorilerde dereceye giren sporcu takımlara madalyaları ve kupaları takdim edildi. Ardından kura çekilişi yapılarak, Kırıkkale’de üretilen bisikletler hak sahiplerine hediye edildi.

Haber: Ahmet Gökdemir

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.