Tekbıyıkoğlu: “Beton yol hedeflerimize ulaştık”

Kırıkkale İl Özel İdaresinin 2022 yılı yatırımlarının değerlendirildiği toplantı, Vali Bülent Tekbıyıkoğlu başkanlığında yapıldı.

TOPLANTIYA KATILIM YÜKSEK OLDU
MKE A.Ş. Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda ilk olarak İl Özel İdaresi tarafından 2022 yılı içerisinde tamamlanan ve devam eden faaliyetlerin tanıtıcı videosu katılımcılara izletildi. Toplantının açılış konuşması İl Özel İdaresi Genel Sekteri Haluk Karahan tarafından yapıldı. 2022 yılının bereketli ve kazançlı bir yıl olduğunun altını çizen Genel Sekreter Karahan, “2022 yılı bizim için bereketli ve kazançlı bir yıl oldu. 2022 yılı faaliyet programımız çıkartılırken Sayın Valilimiz, kaymakamlarımıza bir görev vermişti, ‘İlçenizde İl Genel Meclis Üyeleriniz ile birlikte her türlü eksikliğiniz belirlenecek ve bunları hayata geçireceksiniz’ demişti. Bütçemizin neredeyse 1.5 katına yakın bir yatırım programı ortaya çıktı. Tahmini bütçemizin üzerinde bir yatırım programıyla karşı karşıyaydık. Kırıkkale İl Özel İdaresi kendi kendine yetebilen bir kurum. Ekstra bir kazancı olmayan özel idareydik”

2022 YILI FAALİYETLERİ ANLATILDI
Birlik ve beraberlik içerisinde yürütülen çalışmalarla yatırım programının gerçekleştirildiğinin altını çizen Genel Sekreter Karahan, “Bunu nasıl gerçekleştirebiliriz diye yaptığımız hesaplarda, yapabileceğimiz kanuni borçlanmayla beraber, bu çıkardığımız yatırım programının hemen hemen yüzde 30unu hayata geçirebilecektik, belki de geçiremeyecektik. Sayın Valimiz bize bir periyod çizdi. ‘Biz İyi Bir Takımız’ mottosunu ortaya çıkarttı. İlin tüm dinamitleriyle beraber bunları başaracağız dedi ve bilmediğimiz yöntemlerle, ikili ilişkilerle, trampa yöntemleriyle; Hazineden ve Milli Emlak’tan inanılmaz, çok güzel gelirler elde ettik. Tüm personellerimize emeklerinden dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Kırıkkale İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Haluk Karahan’ın konuşmasının ardından Genel Sekreter Yardımcısı Soner Çeliker, Su ve Kanal Hizmetleri Müdürü Talat Özaslan ve İl Genel Meclis Başkanı Murat Çaykara tarafından 2022 yılı içerisinde yapılan faaliyetler hakkında bilgiler verildi.

TEKBIYIKOĞLU, “YATIRIMLARI HEP BİRLİKTE GERÇEKLEŞTİRDİK”
Kırıkkale’de göreve başladıktan 2 ay sonra İl Özel İdaresi’nin faaliyet toplantısına katıldığını belirten Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu,  bu sene de 2022 yılı içerisinde yapılan faaliyetler için bir araya gelindiğini ifade etti.  Vali Tekbıyıkoğlu, “Geçen sene ilk defa başında olduğum İl Özel İdaresi’nin faaliyet toplantısında bazı vaatlerde bulunmuştuk. 2021 yılı itibariyle yaptığımız beton yol 52 kilometreydi. Ve bunu 2022 yılı içerisinde 100 kilometreye çıkartacağız dediğimde inanılmaz gibi gelmişti. Bugün itibariyle 103 kilometreyi tamamlamış bulunmaktayız. Bu çok büyük bir başarı. Yani geçen senenin rakamlarıyla 250 bin TL’ye mal olan yol bu sene 1 Milyon TL’nin üzerine kadar çıktı. Ben insanların sözünden tutulacağına inanan birisiyim. Geçen sene 100 kilometreye çıkacağız demiştik ve bu sene bunu hep beraber gerçekleştirdik. Bunu ne ben vali olarak tek başıma yaptım, ne de özel idaremizin yöneticileri, ne de il genel meclis üyelerimiz yaptı. Bunu hepimiz birlikte gerçekleştirdik. Bu hepimizin başarısıdır” dedi.  

VATANDAŞIMIZIN HER ZAMAN YANINDAYIZ 
Köylere ulaşım için yapılan beton yolların kaplama yollara kıyasla daha uzun ömürlü olduğunun altını çizen Vali Tekbıyıkoğlu, bu yollar sayesinde köylerde yaşayan vatandaşların uzun yıllar ulaşımlarında bir sıkıntı yaşamayacağını belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, “Bir işi tekrar tekrar yapmayı ben sevmiyorum. Bir kaplama yol yapıyoruz ve seneye o yoldan eser kalmıyor. 2 sene sonra tamamen ortadan kalkıyor.  Devlet defalarca oraya gidiyor, makinalarımız çalışıyor, personellerimiz çalışıyor, para harcıyoruz ve vatandaşta artık sitem ediyordu. Şimdi beton yollar o kadar kıymetli ki bu yollar sıkıntı çıkartmadan 50 yıla kadar kullanılabiliyor. Yollar sadece bir yaşayan insanların oraya ulaşmasından ibaret değildir; köyde yaşayan insanlarımızın, devletin bütün hizmetlerine ulaşması demek. Yol demek aynı zamanda hastane demek, eğitim demek, güvenlik demek, insanların jandarmamıza, polisimize emniyet teşkilatımıza ve kolluğumuzu ulaşması demek, ambülansımızın yetişme hızı demek. Bir olay vuku bulduğun bizim görevlilerimizin oraya intikali demek. Havalimanının daha yakın olması demek. Muhtara ulaşmak demek. Valiliğe, belediyeye ulaşmak demek. Devlet adına verilen hizmetlerin hepsi demek. Bu yüzden biz aslında yol yapmakla beraber devlet hizmetlerinin tamamını da vatandaşlarımızın ayağına getiriyoruz demektir” dedi.

162 MİLYON TL’LİK YATIRIM YAPILDI
Bakanlık ve Genel Müdürlük düzeyinde yapılan çalışmalar ile ciddi yatırımların Kırıkkale’ye getirildiğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, Kırıkkale’de borçlanmalarla birlikte toplam 162 Milyon TL’lik yatırımlar yapıldığını belirtti. Vali Tekbıyıkoğlu, Milli Emlak Genel Müdürlüğümüz ve Bakanlık Merkez Teşkilatımızla yakın çalışmamızın çok büyük tesiri oldu. Yaklaşık 40 Milyon TL, Cumhurbaşkanlığı Strateji Bütçe Başkanlığı ile yaptığımız görüşmeler neticesinde 15 Milyon TL, Hazine Maliye ile AFAD üzerinden yaptığımız çalışmalar ile 10 Milyon TL’nin üzerinde ekstra bütçe elde ettik. KOP idaremizden bazı gelirler elde ettik. KOP ile birlikte Çongar köyünde çok güzel bir faaliyet yaptık. 10 Milyon TL aslında çok büyük bir para değil ama 100 tane çiftçimiz istifade etmiş oldu bu yatırımdan, 2100 dönüm alan sulu tarıma geçmiş oldu. Gayri safi milli hasılamıza ekstra olan artı değer olmuş oldu. Toplam borçlanmamızla birlikte 162 Milyon TL’yle çok ama çok büyük hizmetler yaptık” dedi.

CUMHURİYETİN 100. YILINDA DAHA FAZLA YATIRIM YAPILICAK
Kırıkkale İl Özel İdaresi’nin bütçesini artırmak için piyasada faaliyetlerde bulunacağını belirten Vali Tekbıyıkoğlu, açıklamalarda bulundu. Vali Tekbıyıkoğlu, “İl Özel İdaremizde, bizim dönemimizde bazı farklılıklar oldu. İl Özel İdaremizde bulunacağımız şirketle beraber, piyasada da bazı faaliyetler yapacağız. Karlı bir şirket olarak İl Özel İdaremizin şirketini faaliyete geçirip elde edeceğimiz karlardan yine milletimize, Kırıkkalelilere hizmet edeceğiz. 2022 yılında yaptığımız faaliyetlerden çok daha fazlasını 2023 yılında, yani Cumhuriyetimizin 100. Yıl dönümünde, yine aynı takım şuuruyla beraber, il genel meclisimizle beraber, İl Özel İdaremizle beraber yapacağız. Bu hizmetlerin yapılmasında emeği geçen bütün çalışma arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum. ” dedi.

VALİ TEKBIYIKOĞLU, “ORTAK AKILLA GAYRET EDİYORUZ”
2022 yılında ki çalışma performansı gibi 2023 yılı içinde hazırlıkların yapılacağını belirten Vali Tekbıyıkoğlu, “Kaymakam arkadaşlarımızın başkanlığında kimsenin memleketine bakmadan, tamamen vicdanınızla nerede ne ihtiyaç varsa bunu göz önünde bulundurarak, ilçenizin bütün planlamasını yapın. Biz burada bütçenin el verdiği imkanlarla, bir önceki senenin üzerine çıkarak, aynı performansla devam edeceğiz. Makine parkımızla ilgili bazı yenileme çalışmalarımız oldu. Makine parkımızda ki  bazı aletlerimizi ve araçlarımızı yeniledik ve yenilemeye devam edeceğiz. Kültürle ilgili faaliyetlerimiz var. İlimiz, manevi duraklar yönünden çok zengin bir il. Toprağın altında ki manevi değerlerimize çok ehemmiyet veriyoruz. Kırıkkale’nin bu yönüyle de ön plana çıkmasını arzu ediyorum. Hasandede ile ilgili bir çalışmamız olacak. Hasandede’yi insanların gelip içinin açılacağı bir mekan yapmaya çalışacağız. Bununla ilgili proje çalışmaları devam ediyor. Her boyutuyla sahada ilimizi daha da yaşanılabilir hale getirmek için ortak akılla gayret ediyoruz” dedi. Yapılan değerlendirme toplantısına Yahşihan Kaymakamı Ender Faruk Uzunoğlu, Çelebi Kaymakamı Mehmet Soylu, Karakeçili Kaymakamı Ali Can Uludağ, Keskin Kaymakamı Tunahan Çil, Balışeyh Kaymakamı Sançar Batuhan Kurdu, İl genel meclis üyeleri ve basın mensupları katıldı.

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.