Tarım ürünleri fiyat endeksi arttı

Tarım ürünleri fiyat endeksi arttı
TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin mart ayında artış gösterdiğini ifade etti. Kırıkkale dahil çeşitli bölgelerde artış gösteren endeksin oranını yüzde 1,75 olduğu belirlendi.

TÜİK Nevşehir Bölge Müdürü Yunus Öz, tarım ürünleri üretici fiyat endeksinin mart ayında artış gösterdiğini ifade etti.  Kırıkkale dahil çeşitli bölgelerde artış gösteren endeksin oranını yüzde 1,75 olduğu belirlendi.

ANA GRUBUNDA GERÇEKLEŞTİ

Konu hakkında yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; “Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi (Tarım - ÜFE), 2019 yılı Mart ayında bir önceki aya göre %1,75, bir önceki yılın Aralık ayına göre %13,20, bir önceki yılın aynı ayına göre %27,33 ve on iki aylık ortalamalara göre %16,04 artış gösterdi. Bir önceki aya göre değişim; tarım ve avcılık ürünlerinde %1,88, ormancılık ürünlerinde %5,19 artış, balıkçılıkta ise %4,71 azalış gerçekleşti. Aylık en fazla artış çok yıllık bitkisel ürünler ana grubunda gerçekleşti,”

ALT TARIM GRUPLARINDAN SEBZELER

“Ana gruplarda bir önceki aya göre değişim; çok yıllık bitkisel ürünlerde %6,62, tek yıllık bitkisel ürünlerde %1,62 artış, canlı hayvanlar ve hayvansal ürünlerde %0,63 azalış gerçekleşti. Alt tarım gruplarından sebzeler bir önceki aya göre %3,31 arttı,  Alt tarım gruplarından; turunçgiller %7,96, çeltik %3,46, koyun ve keçi, canlı; bunların işlenmemiş süt ve yapağıları %0,62 artış, yağlı meyveler %0,33, canlı kümes hayvanları ve yumurtalar %3,28, lifli bitkiler %5,01 azalış gösterdi. Mart 2019'da endekste kapsanan 81 maddeden; 48 maddenin fiyatlarında artış, 27 maddenin fiyatlarında azalış, 6 maddenin fiyatlarında ise değişim olmamıştır.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.