Spor Kardeşlik Projesi, 4 okulu buluşturdu

Spor Kardeşlik Projesi, 4 okulu buluşturdu
Türkiye’nin dağcılık ve gençler adına en büyük projesi İdris Dağında tekrar hayat buldu. 2015 yılında Konya-Taşkent-Çetmi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle 2.276 rakımlı Mahram Dağında başlayan proje, 5 yıl içerisinde 771 öğrenciye ulaştı.

Türkiye’nin dağcılık ve gençler adına en büyük projesi İdris Dağında tekrar hayat buldu. 2015 yılında Konya-Taşkent-Çetmi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle 2.276 rakımlı Mahram Dağında başlayan proje, 5 yıl içerisinde 771 öğrenciye ulaştı.

432 ÖĞRENCİ KATILDI

Türkiye’nin dağcılık ve gençler adına en büyük projesi İdris Dağında tekrar hayat buldu. 2015 yılında Konya-Taşkent-Çetmi İmam Hatip Ortaokulu öğrencileriyle 2.276 rakımlı Mahram Dağında başlayan proje, 5 yıl içerisinde 771 öğrenciye ulaştı. Projede 8 ayrı dağa 26 okuldan toplam 339 öğrenciye tırmanış yaptırılırken, projenin diğer ayağı olan dağcılık eğitimine ise 10 ayrı okuldan 432 öğrenci katıldı.

KAHVALTI İLE BAŞLADI

Kale Dağcılık Kulüp Başkanının ifadesine göre bunun daha ilk adım olduğunu, esas hedefinin 10 yıl içinde 50.000 öğrenciye ulşamak olduğunu belirtti. Şehit Aydın Çopur İmam Hatip Ortaokulundan 17 öğrenci, Şeyh Edebali İmam Hatip Ortaokulundan 1, Namık Kemal Ortaokulundan 1 ve Tınaz İlkokulundan 1 öğrencinin katıldığı etkinlik, Elmadağ-Yeşildere köy kahvesinde Yahşihan İlçe Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’ın katıldığı sabah kahvaltısıyla başladı.

ALTUN TIRMANIŞI ANLATTI

Tırmanışı anlatan Kırıkkale Dağcılık İl Temsilcisi ve Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Metin Altun, “1.660 metre rakımlı kamp bölgesinde ekibe dağcılık hakkında kısa bilgi verildikten sonra tırmanışa geçildi. Tırmanış süresince öğrencilere özgüvenlerinin gelişmesine amacıyla sırasıyla yürüyüş liderliği yaptırıldı. Önce kayalık bölgede başlayan tırmanış daha sonra çiğdemlere daha da yükseklere çıkıldıkça karlı bölgelere ulaşıldı”

FAZLASIYLA MUTLU ETTİ

“Rakım 1.917 metreye yükseldiğimizde 1 metreyi aşan 91 metre uzunluğunda 30 metre enindeki kar kütlesi tüm öğrencilerimizi fazlasıyla heyecanlandırmaya yetmişti. Öğrenciler hemen tertemiz kar kütlesinin üzerine kendilerini atarken, yanında naylon poşetlerini getirilenler Mayıs ayının güneşi eşliğinde kayak yapmaya başladılar.  Tüm ekip neşe içindeydi. Onları neşe içinde görmek başta Öğretmenleri Derya Dim hocamız ile bizleri fazlasıyla memnun etmişti. Dağ, kar ve çiğdemler onları fazlasıyla mutlu etmişti”

KARSAMBAÇ TATLISI İKRAM EDİLDİ

Altun, “Proje amacına ulaşmış, çocuklarımızı bir nebzede olsa teknolojik gelişmelerin bir sonucu olarak sosyal medya, internet ve teknolojik cihaz(tablet, telefon vs.) bağımlılığından uzaklaştırmayı başarmıştık. Kayak ve kartopu oyunlarından sonra yayladaki çeşmenin yanından geçerek yürüyüşe devam etti. Az sonra bir başka kar kütlesinin önünde tekrar mola verdik. Çantadan çıkardığımız pekmezi üç kızıyla gelen ekip başkan yardımcısı Şinasi Şaşmaz’ın çantasından çıkardığı plastik kaplara konan karla buluşturarak karsambaç tatlısını dağcılarımıza ikram ettik”

TÜRKYILMAZ’A TEŞEKKÜR

“Karsambaç ile enerjiyi alan dağcılarımız bir çırpıda 1.992 metre yükseklikteki İdris Dağının zirvesine ulaştık. Zirvede çaylar içilip, yemekler yenilip, en güzel fotoğraflar çekildikten sonra inişe geçildi. İniş bölgesi yine karla kaplıydı ve şirin akan bir dereden oluşuyordu. Karlar arasından süzülerek akan dere eşliğinde ekibimiz neşe içinde yürüyüşe devam etti. Yürüyüş 1.577 metre rakımlı İdris dağının pek az bilinen şelalesinde noktalandı. Bu etkinliğin yapılmasında araç temini sağlayan ve sabah kahvaltısına bizzat katılarak öğrencilerimize maddi ve manevi destek veren Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz’a bu örnek davranışından dolayı ekip olarak kendilerine sonsuz teşekkürlerimizi iletiriz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.