Son gün 12 Nisan

Son gün 12 Nisan
Toplu Konut İdaresi Başkanlığı’nın (TOKİ) 927 sosyal konut projesi kapsamında emekli başvuruları alınmaya başlandı. Emekliler, 12 Nisan’a kadar Halk Bankası’na 2+1 için 500, 3+1 için bin lira yatırarak başvuru yapabilecek. Proje ile hiç evi olmayan emekliler, 20 yıl vadede 388 liradan başlayan taksitlerle ev sahibi olabilecek

BAŞVURULAR BAŞLADI

Türkiye Emekliler Derneği Kırıkkale Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, emekliler için yapılacak olan konutlara ilginin fazla olmasını beklediklerini söyledi. Aytekin, “TOKİ tarafından Kırıkkale’de hayata geçirilecek 927 yeni sosyal konut için talep toplanmaya devam ediyor. Normal başvurular için talep toplama süreci tamamlanırken, emekli başvuruları alınmaya başlandı”

İSTENİLEN BELGELER

Başvuru için gerekli belgeler hakkında bilgi veren Aytekin, “Emekliler başvurularını Halk Bankası'na nüfus cüzdanı ile birlikte şahsen yapacak. Vatandaşlar, Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan alınan emekli kimlik belgesi veya emekli olduğunu gösteren 'belgeyi' başvuru formu ile birlikte teslim edecek. Başvuru ile birlikte 2+1 konut seçenler 500 lira, 3+1 konut tercih edenler ise bankaya bin lira yatıracak”

VEFAT EDEN EMEKLİLERİN EŞLERİ DE BAŞVURABİLECEK

“Kura sonucunda ev sahibi olamayanlar, başvuru ücretlerini aynı banka şubesinden geri alabilecek. Vefat eden emeklilerin eşleri de emekli olmasalar dahi bu başvuruları gerçekleştirebilecek. Vefat eden emeklinin aylık maaşını alan dul kızları ise bu kapsamda yer almayacak. Emekliler inşa edilecek konut sayısının yüzde 25'i kadar kontenjana sahip olacak. Konut sayısından fazla başvuru olması halinde hak sahipleri kura ile belirlenecek. Başvuru sahipleri arasında TOKİ tarafından ilan edilecek tarihte 'Hak Sahibi Belirleme' kurası çekilecek”

20 YIL VADE

“Başvurusu toplanacak konutların ihalesi yapıldıktan sonra satış fiyatları belirlenecek. Kırıkkale’de 927 konut için tahmini en düşük fiyatın 116 bin 400 lira olması bekleniyor. Başlangıç taksitleri de 388 lira olarak öngörülüyor. 3+1 konutların fiyatlarının ise 170 bin 720 liradan başlaması bekleniyor. 20 yıla kadar vade seçilebiliyor. Taksit ödemeleri 2+1 konutlarda konut tesliminden sonra, 3+1 konutlarda ise sözleşme imzalama tarihini takip eden ay itibariyle başlatılacak” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.