Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın

Sinemaya gitmeyen çocuk kalmasın
İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Saffet Aksun, “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Aksun, “Bu proje için İlimize 2.216 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır.” dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü vekili Saffet Aksun, “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi hakkında açıklamalarda bulundu. Aksun, “Bu proje için İlimize 2.216 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır.” dedi.

ÜCRETSİZ FİLM SEYRETME İMKÂNI

Aksun, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi ile Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ile Türkiye Belediyeler Birliği arasında imzalanan protokol çerçevesinde 2018 -  2019 eğitim yılı içerisinde Orta Öğretim öğrencilerine bulundukları illerdeki sinema salonlarında ücretsiz film seyretme imkânı sunmak amaçlanmıştır. Bu proje için İlimize 2.216 öğrenci kontenjanı ayrılmıştır.”

MİLLİ KÜLTÜREL DEĞERLER

“Projede öncelikli hedef hiç sinemaya gidememiş dezavantajlı öğrenci gruplarıdır. Bu proje ile

Orta Öğretim öğrencileri arasında Milli kültürel değerler hakkında bilinç ve farkındalık oluşturmak. Öğrencilerin sosyal ve kültürel gelişimine katkıda bulunmak, Öğrencilerde anı duygusu oluşturmak amaçlanmıştır. “Sinemaya Gitmeyen Çocuk Kalmasın” projesi kapsamında Bakanlığımızın belirleyip önerdiği “’Rafadan Tayfa Dehliz Macerası ve Keşif Çanakkale” adlı filmlerin gösterimi Bakanlığımız Sinema Genel Müdürlüğü’nün belirlediği salonlarda gerçekleştirilecektir.”

MİLLİ EĞİTİM BELİRLEYECEK

“Projenin Türkiye genelinde film gösterim maliyetleri Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından karşılanacaktır. Bu projeden faydalanacak okul ve öğrenciler Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından belirlenecektir. Kırıkkale Belediye Başkanlığı veya İlçe Belediyeleri de belirlenen öğrencilerin ulaşımını sağlayacaktır. Ayrıca sinemaya gelen her öğrenciye bir mısır ile bir su ikramı yapılacak olup maliyeti ise Bakanlığımız tarafından karşılanacaktır. İlimiz Yahşihan İlçesi, Podium AVM’nde bulunan, Cinemaximum da 20 Mayıs – 24 Mayıs 2019 tarihleri arasında sinemada filmler gösterime sunulacaktır” dedi.            


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.