Seyahat Sağlık Sigortası nedir, ne işe yarar?

Seyahat Sağlık Sigortası nedir, ne işe yarar?
 Haber Merkezi
İş gezilerinde ya da tatil için yapılan seyahatlerde çeşitli sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sağlık problemlerinin giderilmesi için tedavi hizmetlerinden faydalanmanız gerekiyor.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI NEDİR, NE İŞE YARAR?

İş gezilerinde ya da tatil için yapılan seyahatlerde çeşitli sağlık problemleri ile karşı karşıya kalabilirsiniz. Bu sağlık problemlerinin giderilmesi için tedavi hizmetlerinden faydalanmanız gerekiyor. Yurt içi ya da yurt dışı fark etmeksizin, seyahatlerinizde tedavi hizmetlerinden faydalanabilmek için tercih edebileceğiniz bir sağlık sigortası bulunuyor. Bu sağlık sigortası ise “Seyahat Sağlık Sigortası” olarak biliniyor. Seyahat Sağlık Sigortası; yurt dışı veya yurt dışı seyahatlerinizde yaşayabileceğiniz ani rahatsızlık ve hastalıklar nedeniyle faydalanmanız gereken tedavi hizmetlerinizi karşılayan bir sigorta türüdür. Ayrıca seyahat sağlık sigortası, yurt dışından ülkemize gelen turistler tarafından da kullanılabilmektedir. Bu yüzden sık sık tercih edilen bir sigorta türüdür. Seyahat sağlık sigortasının son yıllarda oldukça popüler bir hale gelmesiyle birlikte bu konu ile ilgili bazı sorular sık sık sorulmaktadır. Seyahat sağlık sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için yazımızın devamını okuyabilirsiniz.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI NELERİ KAPSIYOR?

Seyahat sağlık sigortası; yaralanma, ameliyat, ilaçlar ve tedavi masrafları gibi giderleri poliçe limitleri dahilinde karşılamaktadır. Ancak seyahat sağlık sigortasının kapsamı sigorta acentesi ve teminatlara göre değişiklik göstermektedir. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak 5 seyahat sağlık sigortası hizmetimiz kapsamında yurt içi ve yurt dışı olmak 5 ayrı seçeneğimiz bulunuyor.

Bu seçeneklerimiz şu şekildedir;

1. Yurt Dışı Seyahat Sağlık Sigortası (Yurt dışı seyahatlerinde konsolosluklar tarafından vize işlemleri için yaptırılması zorunlu olan bir sigorta türüdür.)
• Seyahat Programı (Dar Kapsamlı Seyahat Programı)
• Yurtdışı Geniş Kapsam Seyahat Programı
• Nakliyat Şoförleri Seyahat Programı
• Incoming Seyahat Sağlık Sigortası (Yurtdışından ülkemize gelen misafirler için)
2. Yurt İçi Seyahat Sağlık Sigortası (Yurt içinde seyahat eden kişileri, bu süreçte karşılaşabilecekleri ani rahatsızlık ve hastalıklarda koruma altına alır.)

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI GEREKLİ Mİ?

Seyahat sağlık sigortasının zorunlu olduğu bazı durumlar vardır. Şöyle ki; yurt dışı seyahatleriniz için vize işlemlerinizi yaptırırken, seyahat sağlık sigortası yaptırmak zorunda kalabilirsiniz. Bu durum, ülkenin vize talebine göre değişiklik gösterir. Bunlara ek olarak vize gerektirmeyen ülkelere ya da yurt içi seyahatlerinizde seyahat sağlık sigortası zorunlu değildir. Ancak seyahat sağlık sigortası sayesinde seyahatlerinizde sigorta poliçenize dahil olan teminatlar doğrultusunda kendinizi güvence altına alabilirsiniz. Yararlanabileceğiniz teminatlar göz önüne alındığında, seyahat sağlık sigortası sayesinde kendinizi daha güvende hissedebilirsiniz. Ayrıca seyahatteyken yaşayabileceğiniz sağlık sorunlarından kaynaklı oluşabilecek harcamalarınızı ciddi şekilde düşürebilirsiniz. Bu yüzden seyahat edeceğiniz zaman zorunlu olmasa dahi seyahat sağlık sigortasından faydalanmanız daha iyi bir karar olacaktır.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASINDAN KİMLER YARARLANABİLİR?

Seyahat sağlık sigortasından yararlanabilmeniz için ekstra koşullar aranmamaktadır. Şöyle ki; 18 yaşından büyükseniz, seyahat sağlık sigortasından faydalanabilirsiniz. Eğer 18 yaşından küçükseniz, 18 yaş üzeri sigorta yaptıran herhangi bir yakınınızın olması koşuluyla seyahat sağlık sigortası yaptırabilirsiniz. Seyahat sağlık sigortasından yararlanabilme koşulları değişiklik gösterebilmektedir. Bu yüzden seyahat sağlık sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olabilmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

SEYAHAT SAĞLIK SİGORTASI NASIL ALINMALI?

Her sigorta türünde olduğu gibi seyahat sağlık sigortası alırken araştırma yapmalı ve bilinen, güvenilir sigorta acentalarına başvurmalısınız. Bu noktada Magdeburger Sigorta olarak hizmetinizdeyiz. Seyahat Sağlık sigortası yaptırmak istiyorsanız ya da seyahat sağlık sigortası ile ilgili daha fazla bilgi sahibi olmak istiyorsanız sitemizi inceleyebilir ve Magdeburger Sigorta güvencesi altında seyahat sağlık sigortanızı yaptırabilirsiniz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.