Şeker Dede hayatını kaybetti 

Şeker Dede hayatını kaybetti 
Yıllar önce doğup büyüdüğü topraklar olan Dadaşlar diyarı Erzurum’dan Kırıkkale’ye gelerek yazdığı şiir ve yazılarla herkesin gönlüne taht kuran Abdul Fettah Piliç, namı diğer Şeker Dede hayatını kaybetti.

DERT ORTAĞIM KIRIKKALE ŞİİR KİTABI 
Kırıkkale kamuoyunun Şeker Dede lakaplısı, geçmişte yaşadığı tarihi bilgi, kültür ve deneyimleriyle günümüze ışık tutan eğitimci-yazar Şeker Dede, hayatını kaybetti. Ölümüyle birlikte sevenlerini derinden üzen Şeker Dede, yazdığı şiir ve köşe yazılarıyla bizleri günümüzden geçmişe zaman yolculuğuna çıkarıyordu. Merhum Şeker Dede, son olarak “Dert Ortağım Kırıkkale” adı altında bir şiir kitabı çıkartmıştı.

CUMA NAMAZINA MÜTEAKİP UĞURLANACAK
Erzurum’dan Kırıkkale’ye gelerek uzun yıllar öğretmenlik görevi yapan ve daha sonra fırın açarak özel sektörde hizmet verdikten sonra emekliliğe ayrılan Piliç, uzun yıllar yazdığı şiirler ile okuyucularına adeta ışık tuttu. Çok sayıda eseri yazarak okuyucularıyla buluşturan Piliç, 2021 yılında yazdığı “Dert Ortağım Kırıkkale” adlı eseriyle de çok sayıda Kırıkkaleli vatandaşın beğenisini toplamıştı. 

92 YAŞNDA HAYATA GÖZLERİNİ YUMDU 
92 yaşında hayata gözlerini yuman Şeker Dede Abdul Fettah Piliç’in cenazesi Cuma günü Osman Gazi Mahallesi Osman Gazi Camii’nde Cuma Namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından aile mezarlığında toprağa verilecek. Gazetekale olarak merhum Piliç’e Allah’tan rahmet kederli ailesine sabır niyaz ederiz.

ABDUL FETTAH PİLİÇ KİMDİR?
Erzurum iline bağlı Hasankale ilçesinin Ağaç Minare Mahallesi'nde 1929 yılında dünyaya geldi. 17 yıl eğitimci olarak görev yaptı. 1966 yılında Kırıkkale'ye yerleşti ve eğitimcilik görevinden ayrıldı. Şairlerin kalplerinin rahmet hazineleriyle dolu olduğunu ifade eden ve bu üsluba dikkat ederek 360 şiir yazan ve iki bölüm halinde şiirlerini Kaleme alan Piliç 150 şiiriyle “Dert ortağım Kırıkkale'de” kitabını yayınlarken ikinci yarısını “Şehit Yurdu Kırıkkale” kitabı olarak hazırladı. Henüz hazırlık aşamasında olan “Şehit Yurdu Kırıkkale” kitabının da yakın zamanda yayımlanması bekleniyordu. Piliç, 1983 yılından bugüne İl Gazetesi’nde köşe yazılarına ve şiirlerine devam etti.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.