Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi, yetenek sınavı takvimini açıkladı

Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi, yetenek sınavı takvimini açıkladı
Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi, 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılında alınacak öğrenciler için yetenek sınavı takvimini açıkladı. 

BAŞVURULAR 14-30 HAZİRAN’DA
Koronavirüsle mücadelede uygulanan aşıla işleminin ardından vaka sayılarında azalma yaşanmış ve okullarda yüz yüze eğitim dönemine geçilmişti. Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi ise 2021-2022 Eğitim Öğretim Yılı öncesinde yetenek sınavı takvimini açıkladı. Başvuruların 14-30 Haziran tarihleri arasında yapılacağı belirtilirken, yetenek sınavının 5-14 Temmuz tarihleri arasında olacağı açıklandı.

“ÖĞRENCİLERİMİZ PEK ÇOK ALANDA İŞ İMKANI BULABİLMEKTEDİRLER”
Okulun akademik ve sportif başarılarından bahseden Okul Müdürü İbrahim Tarım yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi; “Okulumuzdan mezun olan öğrenciler, üniversite sınavlarında TYT sınavından 180 ve üzeri puan alarak, spor fakültelerinin yetenek sınavına girmeye hak kazanmaktadırlar. Beden eğitimi öğretmenliği, akademisyenlik, antrenörlük, spor yöneticiliği, rekreasyon, spor muhabirliği, masörlük gibi pek çok alanda iş imkanı bulabilmektedirler. Şimdiye kadar 225 öğrenci mezun olmuş ve bu öğrencilerden 86 öğrenci yükseköğretim kurumlarına yerleşmiştir.” 

SPORTİF BAŞARILAR
“Şehit Hakan Yorulmaz Spor Lisesi eğitim öğretime başladığı yıldan itibaren 10 defa Türkiye Şampiyonluğu, atletizmde iki yıl üst üste 800 ve 1500 metrelerde ve 3000 metre engelli yarışmalarında bireysel birincilikler ve kros kız takımımız takım halinde, boksörlerimiz 75 kg 52 kg ve 47 kg’da ve Softball’da Okul Spor kulübümüz Türkiye şampiyonluğu kazanmıştır.
2021 Balkan 3000 Metre Engelli Yarışmaları’nda Balkan Dünya Liseler Arası Kros Müsabakalarında öğrencimiz Dünya 8’inciliği elde etmiştir. Softbol takımımız Türkiye 2’nciliği, Hokey Kız Takımı Türkiye 2’nciliği (2 defa), boks branşında 2 Türkiye 2’nciliği, 1 Türkiye 3’üncülüğü, atletizm 3000 metrede Türkiye 3’ncülüğü, Güreşte Türkiye 3’ncülüğü ve halterde Türkiye 4’ncülüğü elde etmiştir. Ayrıca kros takımlarımızdan Erkek B Takımı Türkiye 4’ncüsü, Erkek A Takımı ise Türkiye 6’ncısı olmuştur.”

“YGS, TYT BAŞARI ORTALAMASI YÜZDE 65,30”
 “Okulumuz 2013-2014 Eğitim Öğretim yılından itibaren toplam 225 öğrenci mezun etmiştir.
Mezun olan 225 öğrencinin yükseköğretime giriş sınavında (YGS, TYT) başarı ortalaması YÜZDE 65,30’dur. Şehrimizin profesyonel ve amatör branşlarda Kırıkkale’nin adını duyuracak başarılı sporculara ihtiyacı vardır. Spor Lisesi bu anlamda ilimiz için büyük bir şanstır. Bu şansı değerlendirmek ve başarıya ulaştırmak da bizim temel görevimizdir.
İlimizde türü itibari ile tek olan okulumuz, aynı zamanda çevre illerde ki yetenekli öğrencilere de hitap etmektedir. Yetenek sınavı ile öğrenci alan okulumuz, Kırıkkale’nin spor altyapısını sağlamayı ve geleceğin sporcularını yetiştirmeyi kendisine misyon edinmiştir.”


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.