Şehit Aydın Çopur Parkı söz verildiği tarihte hazır

Şehit Aydın Çopur Parkı söz verildiği tarihte hazır
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Seyrantepe Mahallesinde yapımı devam eden Şehit Aydın Çopur Parkı’nın 23 Nisan tarihinde tamamlanacağını açıkladı. 

Gazetekale.com / Burak Çalışkan

SÖZ VERİLEN TARİHTE TAMAMLANACAK
Yahşihan Belediye Başkanı Osman Türkyılmaz, Seyrantepe mahallesine yapılacak olan ve 23 Ocak 2020 tarihinden bu yana yapım çalışmaları devam eden Şehit Aydın Çopur Parkı’nın söz verildiği gibi 23 Nisan 2020 tarihinde tamamlanacağını açıkladı. 

ÖZTÜRK, BALOĞLU VE TÜRKYILMAZ TEMELİ BİRLİKTE ATTI
Başkan Osman Türkyılmaz, 23 Ocak 2020 tarihinde parkın temelini, MHP Kırıkkale Milletvekili Halil Öztürk ve MHP Kırıkkale İl Başkanı Erdal Baloğlu ile birlikte atmış ayrıca orada yaptığı konuşmada, 23 Nisan 2020 tarihinde inşaatın tamamlanarak, parkın hizmete açılacağını belirtmişti. Türkyılmaz bugün yaptığı açıklamada, parkın söz verilen tarihte tamamlanacağını belirtti. 

 


Şehit Aydın Çopur kimdir?

FETÖ sebebiyle 2009 yılında Kara Harp Okulu’ndan ayrılmak zorunda bırakılan Aydın Çopur, 15 Temmuz’da “bugün devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım” dedi ve darbecilerin hain kurşunu ile şehit oldu.

Aydın Çopur, asker olmaya 8 yaşında, babası emekli Astsubay Nurettin Çopur’un yanına gittiğinde karar verdi. Ancak FETÖ’cü hainler onu hayalinden ettikleri gibi kurşunlarıyla da şehit ettiler.

“Bugün yapmazsam ne zaman yapacağım”

26 yaşındaki Çopur, ablasını ziyaret etmek üzere Ankara’ya gitmişti. 15 Temmuz akşamı kuzeni ile dışarı çıkan Çopur, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çağrısı ile Beştepe’ye giderek darbeci hainlere karşı durdu. Gece yarısı 00.00’da babasını arayarak yaşananları anlattı. Babası hemen eve dönmesini istedi. Başta eve dönmeyi kabul eden Çopur, daha sonra ikinci kez babasını arayarak, “Baba bugün devletim, bayrağım için bir şeyler yapmazsam ne zaman yapacağım. Hakkını helal et” dedi.

Kırıkkale Üniversitesi Endüstri Mühendisliği mezunu olan Çopur, Beştepe’de darbeci hainlerin kurşunlarına hedef oldu. Aydın Çopur, 16 Temmuz’da Çankırı’ya defnedildi.

FETÖ’cü hainlerin baskısıyla askeri okulu bırakmak zorunda kalan Çopur, 2009 yılında okulu bırakmasının ardından 75 bin TL tazminat ödemek zorunda bırakıldı.

Şehit Aydın Çopur’un ismi Kırıkkale’de bulunan üniversitenin konferans salonuna ve bir imam hatip ortaokuluna verildi.
 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.