Şanlı marşımızın 101. Yıldönümü 

Şanlı marşımızın 101. Yıldönümü 
Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu, "İstiklal Marşı’nın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü" nedeniyle açıklama yaptı.

MISRALARINDA VECİZ İFADEYLE DESTANLAŞTI 
Tekbıyıkoğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “İstiklal ve istikbal mücadelesinin en çetin günlerinde Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınan İstiklal Marşı’nın, 12 Mart 1921’de Millî Marş olarak kabul edilişinin 101. Yıl Dönümü ’nün haklı gururunu yaşıyoruz. Merhum Akif, Türk milletinin hürriyetine olan düşkünlüğünü, hiçbir milletin boyunduruğu altında yaşayamayacağına dair iradesini, bu vatan topraklarında esaret altında yaşamaktansa bütün varlığını feda edeceğini ve bu uğurdaki mücadele azmini İstiklal Marşı’nın mısralarında veciz bir ifadeyle destanlaştırmıştır.”


BİZİM İÇİN BÜYÜK ÖNEME SAHİP 
“Büyük vatan şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un derin irfanıyla somutlaşan, vatan ve bayrak sevgisiyle ruh kazanan, milletimizin şanlı ve iftihar edilecek mücadelesiyle zirveleşen istiklalimizin edebi dizeleri, bizim için çok büyük öneme sahiptir. Bu millete İstiklal Marşı’nı hediye eden vatan şairi Mehmet Akif Ersoy’u anlamak, onun kişiliğini ve eserlerini gelecek nesillere anlatmak ve aktarmak hepimizin görevidir. Bağımsızlığımızın destanı olan İstiklal Marşı’mızın kabulünün 101. yıl dönümünde başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere “Allah bir daha bu millete İstiklal Marşı yazdırmasın” diyen vatan şairi Mehmet Akif Ersoy'u ve Kurtuluş Savaşı’nın tüm kahramanlarını rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.