Sağlıkta sorunlar çözüme kavuşmalı

Sağlıkta sorunlar çözüme kavuşmalı
Kırıkkale Memur-Sen İl Başkanı Sağlık-Sen Şube Başkanı Recep Akdoğan, “ Sendikal çalışmalarımızda Devletimizin ve Milletimizin her zaman yanındayız. Devletimizin ve Milletimizin salahiyetini düşünerek Milli duruşumuzu bozmadan haklı olduğumuz tüm taleplerimizi dile getireceğiz.”

YETİŞKİN ACİL, ÇOCUK ACİL
Akdoğan, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “ Sağlık çalışanlarımızın; gerek ülke genelini kapsayan, gerekse de ilimizde yaşadığı sıkıntılardan kaynaklı taleplerimizi ifade etmek üzere yapmış olduğumuz basın açıklamamızdır.  Tüm sağlık çalışanlarımızın yasal hakkı olan saatlik izinlerinin kısıtlanmaması Sağlık çalışanlarımızın almış oldukları hekim raporlarının usulsüz soruşturulmaması Yetişkin acil, çocuk acil, acil tomografi ve yerinde çekim yapan acil servis röntgen çalışanlarının sayısının en az 3’e çıkarılması Palyatif hastalarına hizmet veren KVC- Beyin cerrahi çalışanlarımızın riskli birim farklarının tamamının ödenmesi Laboratuvar çalışanlarımızın sayılarının arttırılarak acil laboratuvarının fiziki koşullarının iyileştirilmesi.”
EŞİT BİR ŞEKİLDE UYGULANMASI.
“Acil servis çalışanlarımızın giyinme odalarının fiziki koşullarının düzeltilmesi. Eğitim ve Sertifikasyon programlarının tüm personelimize eşit bir şekilde ilan edilmesi. Şoför arkadaşlarımızın nöbet ücretlerinin riskli birim farkıyla ödenmesi Elli yatak ve üzeri servislerimizde en az üç hemşirenin nöbet tutması  Öğle paydosuna çıkamayan birimlerde çalışan arkadaşlarımızın mesai saatlerinin düzenlenmesi, Hastanemizde çalışan tüm personelin işe giriş ve çıkışlardaki kart takip sisteminin tüm çalışanlar için eşit bir şekilde uygulanması.”
YEMEK MENÜSÜNÜN TEKRAR 4’E ÇIKARILMASI
“Zaten iş yükü fazla olan sağlık çalışanlarımızın son zamanlarda yapılan uygulamalarla iş yükleri daha da artıştır. Bu durum çalışanlarımızın moral ve motivasyonlarını olumsuz etkilenmesine, mobbing olarak algılanmasına sebebiyet vermektedir. Huzurlu bir çalışma ortamı sağlanabilmesi amacıyla bu durumun bir an önce düzeltilmesi gerektiğini ifade etmekteyiz.  İl Sağlık Müdürlüğünde çalışan arkadaşlarımızın yemek ücretlerinin düşürülmesi
Sağlık Müdürlüğü binasında fiziki tadilat personeli rahatsız etmektedir.” 
SAĞLIKTA ŞİDDET EYLEMLERİ
“Çalışan sağlığı ve güvenliği göz önüne alınarak gerekenin yapılmasını  3600 ek göstergenin tüm sağlık çalışanlarına yansıması ve adaletin sağlanması Genel merkezimiz tarafından hukuka taşınan yıpranma payının tüm personele verilmesi ve geçmişi kapsaması Çöken döner sermeye sisteminin revize edilip daha adil ve tüm personeli kapsayacak biçimde düzenlenmesi Sağlıkta şiddete sıfır tolerans politikasına gereken özenin gösterilmesi; Sağlıkta şiddet eylemleri her geçen gün yaşanmakta ve artmaktadır. Bu vesile ile Yakın zamanda İzmir’de hekim arkadaşımıza yönelik gerçekleştirilen şiddet eylemini tekrardan kınıyor ve telin ediyoruz.” 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.