Sağanak ve dolunun hasar verdiği köyde ekipler çalışma yaptı

Sağanak ve dolunun hasar verdiği köyde ekipler çalışma yaptı
Kırıkkale'nin Keskin ilçesine bağlı Ceritkale köyünde dünkü sağanak ve dolunun neden olduğu zararın ardından İl Özel İdaresi ekipleri yolları temizledi.

HUBUBAT EKİLİ ALANLARDA ZARAR VAR 
Yağışın ardından köydeki çalışmalara başlayan ekipler, kuvvetli sağanak ve dolu yağışı nedeniyle kapanan ve hasar gören yolları ulaşıma açtı. Muhtar Sedat Güneşli, dün ilk 15 dakika sağanak şeklindeki yağışın doluya döndüğünü söyledi. Güneşli, "Hayvanlarımız telef oldu, sel traktörü götürdü ve yolları yerinden söktü. Her şey ortada. Hububat ekili alanlarda da zarar var." dedi.

KALDIRIMLARI YERİNDEN SÖKTÜ
Köy sakinlerinden Adnan Şengün de sağanakta ahırda bulunan küçükbaş hayvanları çıkaramadıklarını belirterek, ahırı su basınca hayvanların telef olduğunu dile getirdi. Öte yandan, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerinin de tarım arazilerindeki hasar tespit çalışmalarını tamamladığı öğrenildi. Dün köyde etkili olan sağanak ve dolu yağışının ardından bazı ahırları su basması sonucu 20 küçükbaş hayvan telef olmuş, garajda bulunan bir traktör sele kapılırken, bir otomobil de zarar görmüştü. Ekili arazilerin zarar gördüğü sağanak ve dolunun ardından oluşan sel, köy içerisindeki kaldırımları da yerinden sökmüş ve bazı ağaçlar devrilmişti.

Kaynak: AA
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.