Rektörler eğitimde liderlik için buluştu 

Rektörler eğitimde liderlik için buluştu 
Kırıkkale Üniversitesi 30. Yılı Etkinlikleri kapsamında düzenlenen ‘Yükseköğretimde Eğitimde Liderlik’ temalı Rektörler Konferansını gerçekleştirdi. 

ARAPÇA-TÜRKÇE TERCÜMANLIK YAPTI
Rektör Prof. Dr. Ersan Aslan, misafirlerimizle yerli ve milli teknolojik ürünlerimizin renkli çizimlerinin ve yer aldığı sergiyi gezdi.  Güzel Sanatlar Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi Hüda Sayın Yücel, sergi ve öğrencilerimizin çalışmaları hakkında ziyaretçilere bilgi verdi.Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan program, Üniversite tanıtım videosunun izlenmesi ve açılış konuşmaları ile devam etti. Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer’in sunduğu programda Arş. Gör. Dr. Mehtap Aral Duvan İngilizce-Türkçe, Doç. Dr. Mesut Cevher ise Arapça-Türkçe tercümanlık yaptı. 

ÜNİVERSİTE ADINA TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Üniversite uluslararası işbirliği faaliyetleri, öğrenci ve personel hareketliliği konularında dinleyicilere bilgi veren Üniversite Dış İlişkiler Başkanı Dr. Öğretim Üyesi Zeynep Başer, başta Rektör olmak üzere etkinliğin gerçekleşmesinde emeği geçenlere,  Azerbaycan, Cezayir, Endonezya, Polonya, Slovakya ve Bulgaristan’dan konferansımıza katılan partner üniversitelerin Rektörlerine, Rektör Yardımcılarına ve delegelerine, Üniversite adına teşekkürlerini iletti.

ÇOK SAYIDA ÖĞRENCİMİZ VE MESLEKTAŞIMIZ VAR
Üniversitelerin eğitim-öğretim, araştırma-geliştirme ve sosyal katkı sağlamak görevlerinin yanı sıra uluslararası ilişkiler ve işbirlikleri kurma görevi de olduğunu belirten  Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Başalan,  konuşmasında Türkiye, Kırıkkale,  Kırıkkale Üniversitesi ve öğrenci konaklama imkânları hakkında bilgi verdi. Başalan,  “Türkiye’de üniversitelerin sosyal, kültürel ve akademik anlamda uluslararası işbirlikleri kurmasına her zaman destek verilmiştir. Benim gibi akademik hayatının bir kısmını dünyanın farklı ülkelerindeki üniversitelerde geçiren çok sayıda öğrencimiz ve meslektaşımız var. 

52 FARKLI ÜLKEDEN 400’ÜN ÜZERİNDE ÖĞRENCİ VAR 
Erasmus gibi öğrenci ve personel hareketliği programları ile öğrencilerimiz dünyanın farklı yerlerindeki partner üniversitelerimize giderken,  o üniversitelerden de buraya öğrenciler gelmektedir. Üniversitemiz 52 farklı ülkeden 400’ün üzerinde uluslararası öğrenciye ev sahipliği yapmaktadır. Uluslararasılaşma hedeflerimiz doğrultusunda bu sayıyı daha da arttırmayı istiyoruz. Rektörümüz, 2011 yılında Rektör Yardımcılığı görevinde iken uluslararası Rektörler Konferansı yapma düşüncesi vardı. Bugün bu fikri hayata geçirmenin, sizleri Üniversitemizde misafir etmenin ve birbirimizle fikir alışverişi yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.  Etkinliğin düzenlenmesinde emeği geçenlere,  etkinliğe katılan kıymetli misafirlerimize teşekkür ederim”  dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir  
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.