Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır? Propolis nedir?

Propolisin faydaları nelerdir? Propolis nasıl kullanılır? Propolis nedir?
 Haber Merkezi
Günümüzde, sağlıksız beslenme, hareketsiz yaşam tarzı, sigara kullanımı ve kullandığımız teknolojik aletlerden yayılan radyasyon gibi etkenler insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebiliyor.

Bu tarz bir yaşama sahip olan insanlar, aldıkları zararı ilk başlarda fark etmese de ilerleyen yaşlarda birçok farklı hastalığa yakalanabiliyor. Peki, kendimizi bu hastalıklardan nasıl koruyabiliriz? Bunun sorunun cevabı, doğanın bir mucizesi olan propolisde saklı. Birçok hastalıkla savaşmada ve bağışıklık sitemini güçlendirmektedir.

PROPOLİS NEDİR?
Propolis, arıların ağaçlar, bitki gövdeleri, çiçek tomurcukları ve çiçek nektarlarından elde ettikleri maddeleri, kendi salgılarıyla biyokimyasal değişime uğratarak oluşturdukları reçine benzeri bir üründür. Arılar paropolisi, kocan içerisinde yer alan peteklerin sterilizasyonunu sağlamak ve petekleri dışardan gelen tehlikelere karşı korumak için kullanırlar. Kovan içerisinde oluşabilecek mantar ve bakterilere karşı da bu ürünü kullanan arılar aynı zamanda, bozulmuş petekleri tamir etmek için de propolis kullanırlar. İnsanlar ise bu mucizevi ürünü yüzlerce yıl önce keşfettiler ve o günden bu zamana kadar propolisi kullanmayı sürdürdüler.

PROPOLİSİN FAYDALARI NELERDİR?
Günümüzde gelişen teknoloji ile sağlık üzerine yapılan araştırmalara propolisin insan sağlığına katkılarını gözler önüne sermiş durumda. Yapılan araştırmalarla kanıtlanmış bazı faydalar şöyle; propolis, kanser hücrelerinin oluşmasına engel olur, yaraların iyileşme sürecini hızlandırır, düzenli kullanımca bağışıklık sistemini güçlendirir, mikrop ve bakterilere karşı koruma sağlar, uçuk ve ağız yaralarına iyi gelir, hastalıklara yakalanma tehlikesini azaltır, cilt sağlığına iyi gelir, cildin yenilenmesini sağlar.

PROPOLİS NASIL KULLANILIR?
Propolisin kullanım alanı oldukça geniş bir üründür. Bir gıda maddesi olarak tüketilebildiği gibi daha farklı yöntemlerle de kullanılabilir. Propolis genelde damla halindedir ve bu nedenle kullanılması çok kolaydır. Örneğin sıvı haldeki propolis, diş fırçasının üzerine damlatılarak diş macunu olarak kullanılabilir. Propolisi, duş alırken şampuan yerine kullanmakta mümkündür. Eğer proplisi gıda ürünü olarak tüketmek isterseniz burada da kilonuzu bilmeniz gerekmektedir. Propolis her 10 kiloya 2 damla olarak tüketilmelidir. Örneğin 70 kilo iseniz, 14 damla proplisi bir bardak su ile karıştırıp içmeniz gerekmektedir. Propolis bebeklerden yetişkinlere kadar her yaş grubunda insan tarafından tüketilebilir.

PROPOLİS NEREDEN TEMİN EDİLİR?
Son günlerde popülerliği artan propolis, fırsatçıların da hedefine giren bir ürün haline geldi. Pandemi sürecinde bağışıklık sistemini güçlendirmek isteyen insanlar propolis kullanımını artırdı. Bu olay ise propolisin marketlerde bile satılmasına neden oldu. Ancak propolisin basit bir gıda ürünü olmadığını unutmamakta fayda var. Peki, propolis nereden temin edilir? Propolis çok kıymetli bir arı ürünüdür ve kalitelisi de ancak arıcılardan temin edilebilir. Altınoba Arı Ürünleri ise Tarım Bakanlığı onaylı ürünleri ile vatandaşları kaliteli propolis ile buluşturmakta. Altınoba Arı Ürünleri firması, 4’lü Karışım ve Altınoba Propolis ürünlerine yetkili kurumlar tarafından yapılan incelemeler ve testlerle ürünün kalitesini gözler önüne sermektedir. Altınoba Arı Ürünleri, Trendyol ve Hepsiburada gibi E-Ticaret sitelerinden temin edilebilmektedir.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.