Poşet fiyatlarına zam yapılmayacak!

Poşet fiyatlarına zam yapılmayacak!
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, "Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatlarını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz." dedi.

KÜRESEL ÇEVRECİLİK MODELİNE DÖNÜŞECEK 
Sıfır Atık Hareketi'nin 5 yaşında olduğunu, Emine Erdoğan himayelerinde 2017'de başlayan bu hareketin, küresel bir çevrecilik modeline dönüştüğüne dikkati çeken Kurum, şu bilgileri paylaştı: "150 bin kurum binamız sıfır atığa geçti, artık binalarımıza çöp kamyonu girmiyor. Plastik poşet kaynaklı 550 bin ton plastik atığın oluşumunu ve 23 bin ton sera gazı salımını engelledik. Bu yıl da aldığımız kararla, poşet fiyatını 25 kuruş olarak belirliyor ve herhangi bir artışa gitmiyoruz. Şimdi poşette gösterdiğimiz başarıya, inşallah, Depozito Yönetim Sistemiyle de göstereceğiz. Aynı doğa koruma hissiyatıyla, Ayder'de, Salda'da, Uzungöl'de, Van ve Beyşehir göllerimizde, tüm yaylalarımızda, çevre düzenlemelerini yapıyor, insan eliyle oluşacak zararları bertaraf ediyor, bu değerleri gözümüz gibi koruyoruz."

ATIK SU ARITMA TESİSİ ARTIRILDI 
Sıfır Atık Mavi çatısı altında denizlerin artık daha temiz olduğunu kaydeden Kurum, sanayide yeşil dönüşümün en önemli adımlarından birini atarak, tüm atıkları hammadde olarak kullandıklarını aktardı. 2022'de 2,8 milyon ton atığı hammadde olarak kullandıklarını ve milletin cebine gelir olarak iade ettiklerini bildiren Kurum, atıksu arıtma tesisi sayısını 1176'ya çıkardıklarını, nüfusun yüzde 90'ından fazlasına bu hizmeti verdiklerini vurguladı.

TÜRKİYE YÜZYILI'NIN NEFERİ OLACAĞIZ
Millet bahçelerine işaret eden Kurum, konuşmasını şöyle tamamladı: "Atatürk Havalimanı Millet Bahçemizin karşısına dikilen sözde çevrecilere, maskeli doğaseverlere milletin kürsüsünden ifade etmek isterim ki; Türkiye'nin en büyük millet bahçesini, ağaçları, fidanları, gölleriyle, 29 Mayıs 2023'te, İstanbul'un kutlu fethinin 570. yıl dönümünde, Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle açıyoruz. Ben şimdiden, tüm halkımızı, vekillerimizi, İstanbul'da düzenlenecek fethin, yeşilin ve zaferin bayramına davet ediyorum. Bizim medeniyetimiz, iki dünyanın, fikir ve eser dünyasının medeniyetidir. 'Hem fikir hem eser' diyen bir medeniyettir. Hem Yunus gibi düşüneceğiz, anlatacağız hem de Sinan gibi üreteceğiz, eser yapacağız. Cumhurbaşkanımızın liderliğinde, bir eliyle Süleymaniye'yi, Selimiye'yi, köprüleri, medreseleri, çarşıları, kadim şehirleri; diğer eliyle yüzbinlerce sıcak yuva, altyapı tesisleri, yüzlerce Millet Bahçesi ve akıllı şehirleriyle çağın en muhteşem eserlerini yapan bu cennet vatanın hadimi olacağız, milletin hizmetkarı olacağız, Türkiye Yüzyılı'nın neferi olacağız."

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.