Pedallar Anadolu’nun kalbi Kırıkkale’de 

Pedallar Anadolu’nun kalbi Kırıkkale’de 
“Pedallar Anadolu’nun Kalbinde, Kırıkkale’de” mottosu ile düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu’nun startı ile başladı.

420 SPORCU MÜCADELE EDECEK
Türkiye Bisiklet Federasyonu tarafından düzenlenen Türkiye Bisiklet Şampiyonası 7. Etap Puanlı Yol Yarışları, genç erkekler 96 kilometre yol yarışıyla başladı. Üç gün sürecek ve 430 sporcunun katıldığı 7. Etap Puanlı Yol Yarışları'nda genç erkekler, 17 yaş altı erkekler, 15 yaş altı erkekler, master erkekler, 17 yaş altı kızlar, 15 yaş altı kızlar ve kriteryum kategorilerinde yarışlar gerçekleştirilecek. Kırıkkale Valisi Vali Bülent Tekbıyıkoğlu tarafından startı verilen yarışlarda Vali Tekbıyıkoğlu tarafından sporculara başarılar dilendi. 13 il, 21 kulüpten 50 sporcunun katıldığı genç erkekler 96 kilometre yol yarışına Kırıkkaleli vatandaşların yanı sıra yerel ve ulusal medyanın da ilgisi yüksek oldu.

ULUSLARARASI YARIŞMALARA EV SAHİPLİĞİ YAPMAK İSTİYORUZ
Sabah 8.30’da verilen startla genç erkeklerden 72 sporcu mücadele ederken, saat 16.30’da startı verilen 15 yaş altı yol yarışında 85 sporcu kıyasıya mücadele etti. 15 yaş altı erkeklerin mücadele edeceği yarış öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Vali Tekbıyıkoğlu, bir süre öncede Kırıkkale'de Yıldızlar Türkiye Ferdi Boks Şampiyonasının düzenlendiğini anımsatarak, “Bunlar ilimizin önemli antrenmanları. Önümüzdeki yıl inşallah başta Bisiklet Federasyonunun düzenleyeceği olmak üzere, uluslararası yarışmalara da ev sahipliği yapmak istiyoruz” dedi.


TARİHİ YERLERİMİZ TANITILIYOR
Kırıkkale’de toplam 9 etabın tertip edildiğini ifade eden Vali Tekbıyıkoğlu, “Bugün, yarın ve pazar günü ilimizde 9 etap tertip edildi. Aldığım bilgilere göre de şu ana kadar Türkiye'de düzenlenen en geniş katılımlı Türkiye bisiklet yarışması ilimizde gerçekleştiriliyor. 33 ilden 430 civarında sporcu ve 70 kulüp katılıyor. Bu organizasyonla bizde ilimizi tanıtımını tüm Türkiye'ye yapma fırsatı elde ediyoruz. Şehir merkezinden başlıyor, Karaahmetli Tabiat parkını yarışmacılara ve tüm Türkiye’ye göstermiş olacağız. Bununla beraber Çeşnigir Köprüsü ve Çeşnigir kanyonuna devam eden bir başka güzergahımız var. Tarihi Keskin ilçemizi bu güzergahlar üzerine yerleştirdik ki hem yarışmacılarımız hem de yarışmayı takip edenler Kırıkkale’mizin bu güzelliklerini görsünler, hafızalarına yerleştirsinler istiyoruz” dedi.


30 TALİHLİYE “KIRIKKALE ANADOLU” BİSİKLETİ HEDİYE EDİLECEK
Bugün 17 yaş altı erkekler 75 kilometre ve 15 yaş altı erkekler 58 kilometre yarışlarının yapılacağı organizasyonda, yarın da master erkekler 96 kilometre, 17 yaş altı kızlar 75 kilometre, 15 yaş altı kızlar 58 kilometre, 25 Eylül Pazar günü ise kriteryum etapları koşulacak. Pazar günü finali yapılacak olan yol yarışları tamamlandıktan sonra Cumhuriyet ve Demokrasi Meydanı’nda dereceye giren yarışmacılara ödüller verilirken, programda düzenlenen çekiliş ile tamamen Kırıkkale üretimi olan “Kırıkkale Anadolu” adlı 30 adet bisiklet talihlilere hediye edilecek.

Haber: Ahmet Gökdemir
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.