Pazarcık'ta depremin yaraları sarılıyor 

Pazarcık'ta depremin yaraları sarılıyor 
Kahramanmaraş merkezli 11 il genelinde meydana gelen depremin yaralarının sarılması amacıyla çalışmalar sürüyor.

HUMMALI ÇALIŞMA DEVAM EDİYOR 
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, yüzyılın felaketi sonrası yeniden işyerlerini açan Pazarcık ilçesi esnaflarını ziyaret etti. Ziyaretinde geçmiş olsun dileklerini ileten Vali Tekbıyıkoğlu, esnaflara hayırlı ve bol kazançlar diledi. Depremin yaralarının sarılması amacıyla her alanda çalışma gerçekleştirdiklerini vurgulayan Tekbıyıkoğlu, birlik ve beraberlik içerisinde bu sorunların üstesinden gelineceğini söyledi. Gıdadan hijyene, barınmadan üstyapı ve altyapı çalışmalarına karşın sorunlara çözüm bulunduğu Pazarcık bölgesinde, Kırıkkale Valiliği ekipleri hummalı çalışmalarını sürdürüyor. 

ÇOCUKLARLA YAKINDAN İLGİLENDİ 
Vali Bülent Tekbıyıkoğlu, Vali Yardımcısı M.Miraç Topaloğlu ve Çelebi Kaymakamı Mehmet Soylu ile birlikte depremin merkez üssü Pazarcık ilçesindeki Celal Pekşen Stadyumundaki çadır kenti ve Cumhuriyet Ortaokulundaki çadırları ziyaret etti. ‘gazetekale.com’ Ziyaretinde vatandaşlar ve çocuklarla yakından ilgilen Vali Tekbıyıkoğlu, sosyal market, eğitim, oyun çadırlarında yürütülen faaliyetler ile giyecek ve yiyecek çadırlarını yerinde inceledi.

BÖLGEYE OBA ÇADIRI KURULUYOR 
Yaraların sarılması amacıyla yapılan çalışmaların yanı sıra vatandaşların barınma noktasında bölgeye ‘Oba Çadırları’ kuruluyor.  Vali Bülent Tekbıyıkoğlu ve Vali Yardımcısı M. Miraç Topaloğlu, depremin merkez üssü Pazarcık ilçesinde kurulumu devam eden obaçadır ve konteyner alanlarındaki alt yapı çalışmaları ve yürütülen faliyetleri yerinde inceleyerek, görevli personelden bilgi aldı. Tekbıyıkoğlu, “Kırıkkale Valiliği olarak devletimizin bütün imkanlarını kullanarak vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm bulmak, onların yüreklerini ısıtmak amacıyla her zaman yanlarındayız” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 

 

 

 

 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.