Pazar yeri kaderine terk edildi

Pazar yeri kaderine terk edildi
2015 yılında Delice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçeye yaptırılan köylü pazarı, kaderine terk edildi. Bakımsızlık ve etrafında çöp birikimleriyle kötü bir görüntü sergileyen köylü pazarı halkın tepkisini topluyor.

Delice Belediye Başkanı Özdem,  bürokratlara seslendi: “Valimiz gecesine gündüzüne katarak çalışırken, il bürokratlarının var olan şeylere sahip çıkamamalarını üzüntüyle karşılıyorum”

Kaderine terk edildi!

2015 yılında Delice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından ilçeye yaptırılan köylü pazarı, kaderine terk edildi. Bakımsızlık ve etrafında çöp birikimleriyle kötü bir görüntü sergileyen köylü pazarı halkın tepkisini topluyor.

PAZARIN HALİ İÇLER ACISI DURUMDA 
İç Anadolu Bölgesi’nin merkezinde bulunan ve binlerce aracın geçiş güzergâhı olan Kırıkkale’nin Delice ilçesinde bulunan köylü pazarının hali içler acısı durumda. Yaklaşık 4 yıl önce çeşitli umutlarla Delice Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan bu pazar yeri, köylünün yarasına merhem olmaktan çok sorunlarıyla gündeme geliyor.

HALKTAN BÜYÜK TEPKİ TOPLUYOR 
Yerli üretimin desteklenmesi ve köylülerin ürünlerini satması amacıyla Samsun yolu üzerinde yapılan köylü pazarı, Delice-Çorum-Samsun karayolu bircini kilometresinde 10 dönümlük arazi üzerine kurulan pazar, 2 bin metrekare açık pazar alanı, lavabo, çocuk oyun parkı, yeşil alanlardan oluşuyor. Delice ve yöresinde üretilen ürünlerin satılarak köylülerin refah ve ekonomik seviyesini yükseltmek amacıyla kurulan pazar yeri, şimdilerde ki olumsuz görüntüsüyle çevre halkından büyük tepki topluyor. 

BÜYÜK UMUTLAR YOK OLDU
Konu hakkında açıklamalarda bulunan Delice Belediye Başkanı Turgut Özdem, “Köylere hizmet götürme birliğine ait büyük umutlarla kurulan yapımında belediye ve yerel halkın maddi destek verdiği köylü pazarı ilçemiz üretimine büyük katkı sağlamıştır. Ancak şu günlerde kaderine terk edilmiş bakımsız bir halde hizmete devam etmekte. Geçmiş zamanda Köylere Hizmet Götürme Birliği tarafından yapılan ve ilimizde örneği tek olan yerli üretimin desteklenmesi amacıyla kurulan köylü pazarı kaderine terk edildi” dedi.

ÇEVRE TEMİZLİĞİNİ YAPIYORUZ 
Zaman zaman kendilerinin belediye olarak çevre temizliğini yaptıklarını vurgulayan Özdem, “Halen bakımsız olan pazarda vatandaşlarımız ürünlerini satmaya ve ekonomisine bir nebzede olsun katkı sağlamaya çalışmakta. Bizler buranın her fırsatta ısrarla belediyeye devrini istememize rağmen bizim sesimizi duyan kimse olmadı. Birlik buraya yatırım yapmıyor ve bu bölge gelişmiyor. Bu bölgenin belediyeye devri yapılırsa, bizlerde gereken sorunu ortadan kaldırmak için gereken çalışmayı kısa sürede sergileriz” şeklinde konuştu. 

ÖZDEM: “VALİMİZ ÇALIŞIYOR, BÜROKRATLAR NEREDE?”
Günlük 50 vilayet güzergâhına binlerce aracın geçiş yaptığını belirten Özdem, “Valimiz Sayın Yunus Sezer’e çok teşekkür ediyorum. Göreve geldiği günden itibaren bizlere gereken desteği gösteriyor. Düşünün ki bir ilin Valisi ilin tamamında gecesine gündüzüne katmış çalışırken il bürokratlarının var olan şeylere sahip çıkamamalarını üzüntüyle karşılıyorum.  Buraya alışverişe gelen kişiler şikâyetlerini belediyeye iletiyor. Bu mağduriyetin ortadan kaldırılması için sesimizi duyun” ifadesinde bulundu. 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.