Öztürk: “Esnafımız 5 yıl erken emekli olacak”

Öztürk: “Esnafımız 5 yıl erken emekli olacak”

ESNAF VE SANATKÂRIMIZ EKONOMİMİZİN LOKOMOTİFİ
Esnaf ve sanatkârın Türkiye ekonomisinin lokomotifi konumunda olduğunu belirten MHP Milletvekili Adayı Av. Halil Öztürk; “Türkiye ekonomisinin itici gücü esnaf ve sanatkârımızdır. Onların özverili ve alın terleriyle ekmek teknelerinden kazandıkları kazançları analarından emdiği ak süt kadar helaldir. Milliyetçi Hareket Partisi ve dolayısıyla Cumhur İttifakı her daim esnafının yanında olmuştur. Küçük esnafın kazanması demek ekonomimizin de katma değerini artırmakta ve ticarete hareket getirmektedir.” dedi.  

ZİNCİR MAĞAZALARA ÇEKİ DÜZEN VERİLECEK
Milletvekili Av. Halil Öztürk; seçimlerden sonra esnaf ve sanatkârın işlerini azaltan zincir mağazalara esnafımızın lehine yeni bir düzenleme yapılacağına inandığını belirterek açıklamasına şöyle devam etti: “Büyük ve zincir mağazalar kanunu ile esnafımız bir nebze nefes alsa bile halen sokak aralarına dâhi giren zincir mağazaların yarattığı mağduriyet söz konusudur. Ben inanıyorum ki; seçimlerden sonra bu mağduriyeti giderecek yeni düzenlemeler esnafımız lehine hayata geçirilecek ve esnafımızın işleri bugünden daha güzel olacaktır.” diyerek, Kırıkkaleli esnaf ve sanatkârları hiçbir zaman yalnız bırakmadığını savundu.

ESNAFIMIZI EMEKLİ OLMA ŞARTLARI İYİLEŞTİRİLDİ
Uzun zamandır Bağ-Kur’a kayıtlı esnaf ile SGK’lılar arasında emeklilik şartları yönünden adaletsiz bir uygulama söz konusu olduğunu belirten MHP Halil Öztürk; “MHP olarak, çeşitli zamanlarda bu uygulamanın düzeltilmesini, daha adil hale getirilmesini ifade ediyorduk. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan dün açıklamada bulunarak artık Bağ-Kur’a tabi esnafın da 7200 gün üzerinden emekli olabileceğini belirtti. Bu da esnafımızın yaklaşık 5 yıl daha erken emekli olabilmesinin önünü açmaktadır. Gerek destek ve teşvikler, gerekse borç yapılandırmalarının ardından böyle bir gelişmenin olması ‘esnafımıza verdiğimiz değer ve önemi’ göstermektedir. Seçim sonrası esnaf ve sanatkârımız çok daha güzel günlere erişmiş olacaktır. Onların MHP ve Cumhur İttifakı’na olan destekleri bizler için çok önemlidir ki, Allah razı olsun her ziyaret ettiğimiz esnafımız açık açık teveccüh ve desteklerini belirtmektedir.” dedi.    

    
Haber: Burak Çalışkan  
 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.