Önal, nakliyecilerle bir arada

Önal, nakliyecilerle bir arada
Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, dijital takoğraf uygulamasını proteste eden Kırıkkaleli nakliyecilerle bir araya geldi.

ÖNAL ESNAFA DESTEK OLDU
Geçtiğimiz Cuma günü, Kırıkkaleli nakliyecilerin Tüpraş Rafinerisi önünde gerçekleştirdiği protestoya katılarak esnafın yanında olan Önal bu seferde Kamyoncular Kooperatifinde düzenlenen protestoya katılarak esnafa destek oldu. 

ESNAFIMIZA YENİ BİR KÜLFET GETİRİLDİ
Konuya ilişkin konuşma yapan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal; “Burada esnaf arkadaşlarımız sadece ekmeklerinin peşinde. Bu insanlar diyor ki biz çalışalım, para kazanalım, akşam evimize ekmek götürelim. Başka bir dertleri yok. Bu insanlar ekmeğinin peşinde uğraşırken devamlı üzerlerinde bir el var, üzerlerine bir baskı var, üzerlerinde devamlı bir vergi tehdidi var. Zaten bugüne kadar 50 kere vergi veriyorlar, 7 kere ehliyet aldılar ve her gittikleri yerde birçok belge almak zorunda kalıyorlar. Tüm bunlara rağmen 1 Ocak 2020 tarihinden itibaren dijital takoğraf adı altında kamyoncu ve tırcı esnafımıza yeni bir külfet getirildi.”

VATANDAŞ SADECE HAKKINI İSTİYOR
“Ben geçenlerde Tüpraş Rafinerisinin önündeydim buradaki arkadaşlarımızın birçoğu ordaydı. Esnaf kardeşlerimizin yasa dışı hiçbir talebi yok, bu insanlar sadece haklarını istiyorlar. Buradaki arkadaşların birikmiş bağ kur borcu var, vergi borcu var, SSK pirim borcu var. Nasıl ödeyeceksiniz? Bunun altından nasıl kalkacaksınız? Zaten para kazanamıyorsunuz.”

KONTAĞI ÇEVİRİRKEN 50 TANE VERGİ ÖDÜYORSUNUZ
“Arabanın kontağını çevirirken 50 tane vergi veriyorsunuz. Mazot alırken 50 tane vergi veriyorsunuz. Aslında burada yapılmak istenen şu; eskiden mahallelerde küçük bakkallar vardı bizim derdimizi bilir paramız olmadığı zaman veresiye verirdi, büyük market zincirleri geldi, hepsini kapattı, dükkanlarını elinden aldı şuanda vatandaşa istediği fiyattan mal satıyor. Size yapılmak istenende bu, istiyorlar ki bu işi güçlüler yapsın, lojistik firmalar yapsın. Peki buradaki firmalar ne yapacak? İş bulamayacak, aç kalacak, kamyonlarını satacak, eğer bulabilirse lojistik firmalara gidip yalvar yakar 2200 liraya şoförlük yapmaya çalışacak.”

BİZLER ÜLKEMİZİ SEVİYORUZ
“Bizler ülkemizi seviyoruz, bu bayrağı seviyoruz, bizler Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmaktan onur duyuyoruz. En çok şehidi Kırıkkale verir, Kırıkkale insanı ne zaman devlet isterse yanında olur, vergisini verir o yüzden bizim hukuk ve adalet çerçevesinde mücadele etmekten başka çaremiz yok. İnşallah Ankara sizin sesinizi duyar ve taleplerinizi yerine getirir. Ben kırıkkale’nin bir evladı sizlerin bir kardeşi olarak üzerime düşen sorumluluğu yerine getirmeye hazırım. Önümüzdeki hafta Salı günü meclis açılıyor. İlk işim Sayın Genel Başkanla görüşüp sizlerin sorununu anlatmak için söz isteyeceğim.” dedi.  
    

Gazete kale / Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.