Önal: “Gençlerimizin umudunu çalmayın!”

Önal: “Gençlerimizin umudunu çalmayın!”
Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Av Ahmet Önal, “Ülkemizde gençlerin umudu, geleceği çalınmaya devam ediliyor.

ÇALINTI SORULARLA GELECEKLERİ KARARTILIYOR
Önal, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Bu yayınevleri soruların şıklarının yerlerini dahi değiştirmeden bu soruları nasıl yayımlayabiliyor. Buna kimler müsaade ediyor.  Bir dönem Türkiye'nin en güvenilir kurumları arasında yer alan ÖSYM maalesef, AKP iktidarı döneminde hem saygınlığını hem de güvenilirliğini kaybetti. Bundan sonra ÖSYM' nin yapacağı sınavlara nasıl güveneceğiz. Başta gençlerimiz olmak üzere tüm yurttaşlarımız binbir emek ve zorlukla bu sınavlara hazırlanıp ter dökerken, haksız mülakatlarla, çalıntı sorularla gelecekleri karartılıyor.”

UZMANLARCA TİTİZLİKLE DEĞERLENDİRİLMELİ
“Yapılan bu hak haksızlıklar vicdanınızı hiç mi yaralamıyor? Neden bu kurumlar denetlenmiyor? Geçtiğimiz yıllarda Fetö Terör Örgütü nün mağdur edip, geleceğini kararttığı gençlerimiz bugünde benzer haksızlıklarla karşı karşıya kalıyor. Aylarca hatta yıllarca binbir emekle fedakarlıkla bu sınavlara hazırlanan vatandaşlarımız bundan sonra yapılacak sınavlara hangi ruh hali ve motivasyonla çalışacak, bunu düşünen var mı?  Şaibeli olduğu her halinden anlaşılan bu sınavın iptal edilip öğrencilerimizden hiçbir sınav ücreti alınmadan sınavın tekrarlanması dahil her türlü akılcı çözüm konunun uzmanlarınca titizlikle değerlendirilmelidir.”  

HAKSIZ MÜLAKATLAR KALDIRILACAK
“Bu haksızlıkları ortaya çıkarıp sorumluları tespit etmesi gereken asıl kurum olan Devlet Denetleme Kurumu derhal harekete geçmeli, sorumluları, ihmali olanları tespit edip, yargı önüne çıkarılmalarını sağlamalıdır. Gelinen noktada güvenilirliğini kaybeden kurumlar liyakat esasına göre yeniden yapılandırılmalı,  vatandaşlarımız mağdur edilmemeli, yeni mağduriyetlerin oluşmasının önüne şimdiden geçilmelidir.  Buradan hakkı yenen tüm yurttaşlarımıza sesleniyoruz.  CHP iktidarında kamuda işe alımlar objektif kriterlere ve liyakat esasına göre yapılacak, haksız mülakatlar kaldırılacak, söz veriyoruz.”

Haber: Ahmet Gökdemir


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.