Okullarda ücretsiz yemek uygulaması başladı

Okullarda ücretsiz yemek uygulaması başladı
71 ilde öğrencilerin eğitim öğretime 20 Şubat tarihi itibariyle başlayacağı açıklamasının ardından Kırıkkale kent genelinde de tüm kademelerdeki öğrenciler eğitim öğretime başlayarak ders başı yaptı.

ÖĞRENCİ VE ÖĞRETMENLERLE BİR ARAYA GELDİ
Kentte aralarında deprem bölgesinden gelen 500'ün üzerinde depremzede öğrenicinin de bulunduğu yaklaşık 47 bin öğrenci bugün itibariyle eğitim öğretime başladı. Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer'in ikinci yarıyılın başlamasıyla birlikte okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek verileceği açıklamasının ardından öğrencilere ilk yemek hizmeti bugün verilmeye başlandı. Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, eğitim öğretimin başlamasıyla birlikte MKE Anaokulunda öğrenci ve öğretmenlerle bir araya geldi. Telefoncu burada yaptığı konuşmada, "Bugün okullarımızın tamamında eğitim öğretime başladık. Çocuklarımızı öğretmenleriyle ve okullarıyla yeniden buluşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Tüm öğrencilerimize, öğretmenlerimize ve velilerimize hayırlı bir eğitim öğretim dönemi geçirmelerini diliyorum." dedi.

BU ZOR SÜRECİ BİRLİKTE ATLATACAĞIZ 
Zor bir süreçten geçildiğini hatırlatan Telefoncu, şunları söyledi: "Bugün deprem bölgelerinden ilimize gelen öğrencilerimiz yeni arkadaşlarıyla ve öğretmenleriyle derslerine başladılar. Kırıkkale'mize bugün itibariyle 500'ün üzerinde nakil öğrencimiz geldi. Sayın Bakanımızın talimatlılarıyla tüm okul öncesi eğitimi öğrencilerimize ücretsiz yemeklerimiz başladı. Ayrıca taşımalı eğitim yapan kurumlarımızdaki ve pansiyonu olan okullarımızdaki ihtiyacı olan çocuklarımızın da yemekleri bakanlığımızca ücretsiz veriliyor. Zor bir dönemden, zor bir süreçten geçtiğimiz böyle bir dönemde tüm çocuklarımıza başarılar diliyoruz."

ÇALIŞMALARIMIZ TÜM HIZIYLA DEVAM EDİYOR 
Öğrencilerin yemek ihtiyaçlarının devlet tarafından ve ücretsiz şekilde karşılandığını ve 20 Şubat tarihinden itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm çocuklara ücretsiz yemek hizmetinin devam edeceğini belirten Telefoncu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bizler de Kırıkkale olarak yemek yapımıyla ilgili mutfaklarımızda daha fazla yemek hazırlanmasına yönelik kapasite artırımı ve diğer mekanlardaki çalışmalarımızı sonuçlandırdık. Okulların başlamasıyla birlikte şehrimizdeki okullarımızda okul öncesi eğitim gören tüm çocuklarımıza ücretsiz yemek hizmeti vermeye başladık. Bugün itibariyle de çocuklarımıza ilk yemeğimizi vermiş olduk. Yemeklerimiz öğretmenevi ile yiyecek içecek hizmetleri alanı bulunan mesleki ve teknik Anadolu liseleri ile Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Uygulama Oteli ve 13 okulun da kendi mutfaklarında hazırlanıyor.” 

REHBERLİK HİZMETLERİ VE PSİKOSOSYAL DESTEK 
“Sayın Bakanımız Mahmut Özer'in talimatının ardından tüm ekip arkadaşlarımızla birlikte kapsamlı bir çalışma yaptık ve bugün çocuklarımızın masasına ilk yemeğimizi bırakmış olduk. Büyüme ve gelişme çağındaki çocukların artan enerji ve besin gereksinimleri de göz önüne bulundurulduğunda okul öncesi eğitimdeki çocuklara planlı ve düzenli yemek verilmesi büyük önem taşıyor. Ücretsiz olarak vermiş olduğumuz yemekler diyetisyenler ve beslenme uzmanları tarafından hazırlanarak müdürlüğümüze bağlı okullarımızdaki aşçılar tarafından hazırlanmaktadır. Geleceğimiz olan çocuklarımıza en güzelini ve en faydalısını sunmanın çabası içerisindeyiz. Öğrencilerimize ücretsiz yemek hizmetinin sağlanmasında başta Sayın Bakanımıza ve Sayın Valimiz Bülent Tekbıyıkoğlu ile tüm emeği geçenlere öğrencilerim ve eğitim camiamız adına teşekkür ediyorum." Öte yandan afetzedelerle ilgili olarak ise kentte Rehberlik ve Araştırma Merkezi psikolojik danışmanlar ile rehber öğretmenler tarafından yaşanan afetin ardın kentte görevli tüm öğretmenlere, öğrencilere, ayrıca depremden doğrudan etkilenen öğrenci ve velilere yönelik de destek eğitimlerine başlandı.”

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.