Okullarda "ara tatil" bugün başlıyor

Okullarda "ara tatil" bugün başlıyor
Milli Eğitim Bakanlığı, bu sene yürürlüğe koyduğu uygulama ile bir eğitim öğretim yılı boyunca 3 kez ara tatil olacağını duyurmuştu. Bu uygulama ile birlikte 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk ara tatili bugün başlayacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu sene yürürlüğe koyduğu uygulama ile bir eğitim öğretim yılı boyunca 3 kez ara tatil olacağını duyurmuştu. Bu uygulama ile birlikte 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılının ilk ara tatili bugün başlayacak.

Türkiye genelinde olduğu gibi Kırıkkale’de de, Milli Eğitim Bakanlığı’nın yeni müfredatı olan ve bu yıl ilk defa uygulanan ara tatil bugün başlayacak. 9 günlük bir tatil yapacak olan öğrenciler, 25 Kasım Pazartesi günü tekrar ders başı yapacak. Kırıkkale’de toplamda 53 bin 629 öğrenci ara tatile ayrılacak.  Ülke genelinde de okul öncesi, ilk ve ortaöğretimde okuyan 18 milyon 108 bin öğrenci ile 1 milyon 77 bin öğretmen bu yıl diğer resmi tatiller hariç eğitime 3 defa ara verecek.

ARA TATİL ETKİNLİK PROGRAMI’

İl Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, “Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yeni müfredata göre 2019-2020 Eğitim Öğretim Yılında 3 defa Ara dönem Tatilinin ilki bugün başlayacak. Öğrenciler ara dönem tatilinde, ‘Ara Tatil Etkinlik Programı’ ile hafta boyunca öğrenci ve veliler, Kültürel Miras/Gezi, Atölye Faaliyetleri, Mesire Alanları, Spor Faaliyetleri, Sosyal Sorumluluk ve günlük faaliyetlerde bulunabilecekler.”

VERİMLİ ŞEKİLDE DEĞERLENDİRİLECEK

Tüfekçi, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Bu kapsamda Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni müfredata göre ilk ara dönem tatil programı da belli oldu. İl Milli Eğitim Müdürlüğünden alınan bilgilere göre Kırıkkale İl Milli Eğitim Müdürlüğü 18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Programı şu şekilde; Milli Eğitim Bakanlığının 2019-2020 Eğitim Öğretim yılında İlk kez uygulanacak olan 1. Ara tatil bugün başlıyor. 15 Kasım Cuma akşamı başlayacak olan tatil, 24 Kasım Pazar gününe kadar sürdürecek. Eğitime verilen arada öğretmenler ve öğrenciler boş durmayacaklar bu arayı kendileri için en verimli şekilde değerlendirecekler. “

ÇEŞİTLİ GEZİLER DÜZENLENECEK

“Hazırlanan "18-22 Kasım 2019 Ara Tatil Etkinlik Programı" ile hafta boyunca öğrenci ve veliler, Kültürel Miras/Gezi, Atölye Faaliyetleri, Mesire Alanları, Spor Faaliyetleri, Sosyal Sorumluluk ve günlük faaliyetlerde bulunabilecekler. Bu kapsamda, Keskin Sulu Mağara, Keskin Çeşnigir Köprüsü,  Keskin Taş Mektep,  Kırıkkale Şehitliği, Eğitim Müzesi, Nur Camii, İl Halk Kütüphanesi öğrenci ve velilerimiz tarafından ziyaret edilebilecekler.”

ZİYARETE AÇIK OLACAK

Bilim ve Sanat Merkezinde robotik kodlama, okullarda kurulan Tasarım Beceri Atölyeleri, Keskin Halk Eğitim Merkezine bağlı seramik atölyesi öğrenci ve velilerinin ziyaretine açık olacak. Kent Ormanı, Celal Bayar Parkı kent içi ve çevresindeki yeşil alanları tanıyarak kullanmasının ve korunmasının önemini kavrayacak, Çocuk Trafik Eğitim Parkı trafik kurallarının kavratılması amacıyla öğrenciler ve veliler gezebilecekler.

AİLELERİYLE BİRLİKTE ZİYARET EDEBİLECEKLER

Öğrenciler İl Gençlik ve Spor Müdürlüğüne bağlı salonlarda basketbol, voleybol, hentbol, bocce oyunlarını oynayabilecek, Hayvan Barınağındaki Sokak hayvanlarını öğrenciler aileleriyle görüp, besleyebilecekler. KOP Öğrenme Merkezinde Müzik, Resim, Spor, Drama ve Folklor gibi bilgi görgü ve yeteneklerini geliştirebilir, aileleriyle birlikte ziyaret edebilecekler.

ÖĞRETMENLER DE BOŞ DURMAYACAK

Öğretmenler de bu arada hem eğitim öğretime hazırlanırken hem de birçok faaliyetin içerisinde olacaklar. Öğretmenlerin katılabileceği faaliyetler ise; Kırıkkale Lisesinde Okullar Arası öğretmenler Voleybol karşılaşması -Bahşili Celal Bayar Parkında Öğretmenlerle oryantirik etkinliği, Milli Eğitim Müdürlüğü KOP Merkezi Salonunda Öğretmenler tarafından konser ve müzik dinletisi, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü sergi salonunda öğretmenlerin eserlerinden oluşan Resim ve Fotoğraf Sergisi, Milli Eğitim Müdürlüğü KOP Merkezi Salonunda Emekli öğretmenlerle söyleşi öğretmenleri katılabileceği faaliyetler. Ayrıca 22 Kasım Cuma günü İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Salonunda öğretmenler tarafından hazırlanan tiyatro gösterisi sergilenecek öğretmenlerimizi buraya da katılabilecekler.

EĞİTİME ARA VERMİYORUZ

Ara dönem tatilinin eğitime verilmiş bir tatil olmadığını söyleyen Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, resmi sosyal medya hesabından şu açıklamayı yaptı, “Ara tatil, eğitime verilmiş bir ara değildir. Bu bir hafta, çocuğun sporla, sanatla, doğayla, kültürle, değerlerimizle buluşması için bir fırsat. 81 ilin faaliyet listesini hazırladık. Eğitime ara vermiyoruz. Çocuklarımızı hayattan beslenmeye, yaşamdan öğrenmeye gönderiyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.