Okulda Türkçe Sokağı oluşturuldu

Okulda Türkçe Sokağı oluşturuldu
Eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunda Türkçe Sokağı açılışı gerçekleştirildi.

Eğitim ve öğretim alanında çeşitli çalışmalara imza atan Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunda Türkçe Sokağı açılışı gerçekleştirildi.

BAŞARILARINI DİLEDİ

Milli Eğitim Müdürü Yusuf Tüfekçi, Öğretmen Muhittin Ardahan Ortaokulunu ziyaret ederek Türkçe Sokağı açılışına katıldı. Öğretmenler Odası Projesi kapsamında öğretmenlerle buluştu. Öğrencilerle birlikte Türkçe Sokağının açılışını gerçekleştiren Tüfekçi, öğretmenler ile bir araya gelerek, birinci dönem çalışmalarını değerlendirdi. Yeni dönemde başarılar diledi. Ziyarette Tüfekçi’ye şube müdürlerimiz Ümit Yaşar Gürsoy ve Hüseyin Özay ile okul müdürü Selahattin Küçükgüzel eşlik etti.

BAĞLILIK VERMEMİZ SÖZ KONUSU

Tüfekçi, “"Milli Eğitim Müdürlüğü olarak üzerimize düşen bazı görevler var. İlk ve ortaokuldan başlayarak öğrencileri geleceğe hazırlamak açısından bazı değerleri vermemiz gerekiyor. Burada Türkçe'ye bir özgü, bir sevgi, bir bağlılık vermemiz söz konusu. Karşılıklı olarak iletişim eksikliğimiz var. İletişimi sağlayan en önemli etken dildir. Dilimiz, en güzel ve en zengin dillerden birisi. Bu dili ne kadar güzel kullanabilirsek o kadar iyi iletişim kurmuş oluruz. İletişimin olmadığı bir yerde huzur olmaz, mutluluk olmaz.

SÖZLER, ATASÖZLERİ, DEYİMLER

“Bu amaçla burada bir çalışma var. Öğrencilerimizin dilimize daha yakın olmaları, dilimizi daha güzel kullanabilmeleri ve iletişimlerini daha iyi sağlayabilmeleri açısından güzel bir proje olmuş. Etkinliğimiz sayesinde duvarlara öğretmen ve öğrencilerimiz tarafından çeşitli görsellere yazılar, sözler, atasözleri, deyimler ve daha birçok bilgilendirici notlar yerleştirdik. Gerek görev alan öğrencilerimiz gerekse diğer öğrencilerimiz Türkçe sokağından istifade etmektedir." ifadelerini kullandı. Balonlar ve çizgi film kahramanları resimlerinin de yer aldığı Türkçe Sokağı'nda eğitim öğretim yılı sonuna kadar etkinliğin devam ettirileceği belirtildi.

KAYNAK: İL GAZETESİ


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.