Öğretmenlere bağımlılıkla mücadele semineri verildi

Öğretmenlere bağımlılıkla mücadele semineri verildi
Kırıkkale'de Millî Eğitim Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ve Emniyet Müdürlüğü işbirliği ile ortaokul öğretmenlerine yönelik bağımlılıkla mücadele konulu seminer düzenlendi.

FARKLILIK ARTIRILACAK 
Kırıkkale Valiliği Konferans Salonu'nda düzenlenen seminerde konuşan Millî Eğitim Müdürlüğü Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Şube Müdürü Ali Özdemir, teknoloji, tütün, alkol ve madde bağımlılıkları gibi konularda başta çocuklar ve gençler olmak üzere toplumun tamamını bu konularda bilgilendirilmesi ve farkındalığın artırılmasını amaçladıklarını söyledi.


ERKEN MÜDAHALE ÖNEMLİ 
Eğitim ortamlarında konu hakkında daha duyarlı olduklarını belirten Özdemir, "Bugün burada alanında uzman görevlilerce çok önemli bilgiler verildi. Anlatılan tüm konularda öğrencilerimizle ilgili hassasiyetimizi bir kez daha hatırlatmak istiyorum. Öğrencilerimizi, gençlerimizi sağlıklı bir şekilde geleceğe taşımak hepimizin en önemli görevleri arasında. Madde bağımlılığı, teknoloji, tütün, alkol ve diğer konularda alacağımız tedbirler ve erken müdahale bireyin hayatında önemli bir değişikliğin ilk adımı olacaktır." dedi.

MADDE BAĞIMLIĞI VE KORUNMA
Özdemir, yıl içerisinde farklı kademelerde görev yapan öğretmen ve personele yönelik bu tür bilgilendirme seminerlerin devam edeceğini sözlerine ekledi. Seminerde katılımcılara yönelik uyuşturucu madde, bağımlılık ve mücadele etme yolları, madde bağımlığı ve korunma yollarına yönelik çeşitli bilgilendirmelerle ilgili sunumlar yapıldı. Seminer, merak edilen soruların cevaplandırılmasının ardından son buldu.

Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.