Öğrenciler yarıyıl tatilini kış okullarında değerlendiriyor

Öğrenciler yarıyıl tatilini kış okullarında değerlendiriyor
Kırıkkale'de, Milli Eğitim Bakanlığınca başlatılan kış okulu uygulaması kapsamında açılan kurslara çok sayıda öğrenci katılıyor.

ÇEŞİTLİ ETKİNLİKLER HAZIRLANDI 
İl Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, yaptığı yazılı açıklamada, kış okullarında açılan kurslara katılan çok sayıda öğrencinin, önemli kazanımlar elde edeceğini belirtti.
Bilim, sanat, matematik ve İngilizce olmak üzere 4 alanda kurslar açıldığını, eğlenceli ve yenilikçi öğrenme yaklaşımlarla öğrencilerin bilgi düzeyleri ve motivasyonlarının artırıldığına dikkati çeken Telefoncu, "Okullarımızdaki 4. sınıftan 12. sınıfa kadar olan öğrenciler için açılan kurslarda çeşitli etkinlikler hazırlandı.”

KONUŞMA VE ETKİLİ İLETİŞİM BECERİLERİ
“Buradaki amacımız, öğrencilerin bilim ve sanatla ilgili becerilerinin artırılmasının yanı sıra matematiği sevdirerek matematik okuryazarlığını güçlendirmek, günlük yaşam becerileriyle ilişkilendirilmesini sağlamak ve verileri kullanarak öğrencilerin analitik düşünme becerilerini artırmaktır. Öte yandan İngilizce ile ilgili olarak da dil öğretiminde konuşma ve etkili iletişim becerilerinin gelişmesini sağlamayı amaçlıyoruz." Telefoncu, öğrencilerin gönüllü olarak katıldıkları kış okulu kurslarının 5 Şubat Pazar günü sona ereceğini sözlerine ekledi.


Kaynak: AA

 

 

 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.