Of maçı fişin çekildiği maç oldu

Of maçı fişin çekildiği maç oldu

ELİMİZDEKİ İMKANLARLA EN İYİSİNİ YAPMAYA ÇALIŞTIK 
Sezon başında çeşitli umutlarla yola çıkan ve ilk yarı sezonunda önemli başarılara imza atan Kırıkkale Büyük Anadoluspor, kendi saha ve seyircisi önünde ağırladığı Karşıyaka Spor Kulübü mağlubiyeti ile bu dönemin sezonunu kapattı. Sezonu değerlendirmek üzere teknik direktör Nihat Baran ve kulüp başkanı Veli Uca, basın mensuplarıyla bir araya gelerek değerlendirme yaptı. Kendisinin 1979’tan bugüne kadar her zaman Kırıkkalespor camiası içerisinde olduğunu dile getiren Baran, “Şehrimizin gerçeği bu. Bunu kabullenmek lazım. Elimizdeki imkanlar dahilinde en iyisini yapmaya çalıştık” dedi.


BARAN: “SEZON BAŞINDA HERKES BU TAKIM DÜŞER DİYORDU” 
Sezonun ilk başladığı dönemlerde herkesin bu takım düşer şeklinde yorumlar yaptığını söyleyen Baran, “Bizler bu laflara kulak asmadık. Devre arasına girerken çok başarılıydık. İkinci yarı sezonunda en az 4-5 transfer yapmamız lazımdı. Lakin bazı istediğimiz oyuncular, maddi anlamda kulübümüzü çok ciddi şekilde yoracak, yıpratacak ve hatta borçlandıracaktı. Bizler toplamda 1 milyon 800 bin TL’ye bir takım oluşturduk. Eğer devre arasında o oyuncuları alsaydık takımın içerisinde dengesizlik olurdu.”


BU İŞ ÜÇ BEŞ KURUŞLA DÖNECEK İŞ DEĞİL!
İstenilen oyuncuların transfer yapılamaması noktasında şehirde kendilerinin üzerine baskı kurulduğunu söyleyen Baran, “Bu takım için herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor. Yoksa üç beş kuruşla yapılacak, sağdan soldan gelecek küçük desteklerle dönecek iş değil. Yönetimin ve Kırıkkale Belediyesi’nin desteğiyle olmuyor. Devre arasına kadar gerçekten çok başarılıydık. Devre arası sonrası istenilen oyuncuların alınamaması, beklenilen maddi desteklerin oluşmaması nedeniyle elimizdeki imkanlarla takımı bu seviyelere getirdik.”


OF MAÇI FİŞİN ÇEKİLDİĞİ MAÇ OLDU 
Futbolculara primlerinin maçlardan önce ve tam gününde ödendiğini söyleyen Baran, Of spor maçının fişin çekildiği maç olduğunu söyledi. Oyuncuların primlerinin maç öncesi yarısının yatırıldığını söyleyen Baran, kulübün paranın tamamını yatırmasını beklemeden futbolcuların parayı geri yönetime iade ettiğini ve Mardinspor maçında alınan galibiyet sonrası Of spor maçının fişin çekildi maç olduğunu dile getirdi. Baran, “Zaten Of spor maçını bu durumda bir gün öncesinde kaybettiğimiz aşikardı. Bu süreçten sonra sendeleme yaşadık, oyuncular yaptıkları hataların farkına vardılar ama iş işten geçmişti.” 


ORUÇ TUTAN OYUNCULAR PERFORMANSTAN DÜŞTÜ 
Baran, “Of spor maçından sonra sendeleme oldu ve takım içerisinde bir çöküş başladı. Ramazan Ayı’nın gelmesiyle birlikte takımda çoğu oyuncularımız oruç tuttu. Bizler dini anlamda oyuncularımıza bunun fitresini, zekatını, orucun dini boyuttaki maddi karşılığını biz verelim dediysek te oyuncularımızı bundan vazgeçiremedik. Futbolcularımızın yüzde 90 ı oruçtu. Fiziksel olarak etkilendik. Tepecik maçı ile düşüş başladı.  Ağrı maçında bütün takım oruçtu, bir puan alsak farklı olurdu. Kaleye şut atamadık. 


BARAN’DAN MİLLETVEKİLLERİNE ÇAĞRI 
Siyasi alanda görev yapan Milletvekillerine çağrıda bulunan Baran, “Biz bu şehrin takımıyız. Bizleri yalnız bırakmayın. Her alanda kulübe gereken desteğin sağlanması amacıyla bütün mücadeleyi sergileyin. Çokta başarısız bir takım değiliz, Bu şehirde hangi yönetim, hangi hoca gelirse gelsin topyekun mücadele yoksa başarı yakalanamaz. Başarı istiyorsak vekiller bu işin içine girmeli, belediye başkanları destek vermeli, o kadar işadamı var nerede?  Büyüklerimiz bu işe el atmadığı sürece başarı yakalanmaz. Sözleşmem bitti, olur olmaz, olmazsa bir taraftar olarak takımımızın yanında oluruz. Bu kadro ile buraya kadar gelinebilirdi. Bizde elimizden geleni yaptığımıza inanıyorum” dedi.


ÇOK PARAYA OYUNCU ALIP KULÜBÜ BORÇLANDIRMADIK 
Devre arasında oyuncu transferlerine ihtiyaç olduğunu söyleyen Kulüp Başkanı Uca, transfer edilmek istenilen oyuncuların maliyet anlamında kulübü ciddi sıkıntılara sokabileceğini söyledi. Uca, “Bizler maddi açıdan takımın içerisinde kulübün dengesini bozacak oyuncular yerine başka oyuncuları transfer ettik ve bugün o oyuncular çok güzel işler çıkarttı. Biz yüksek paralara oyuncular alıp, takım kursaydık Kırıkkalespor’un geleceğini elinden almış olurduk. Sezon başında 1 milyon 800 bine takım kurduk yeni futbolcuyu 700 bin TL’ye transfer etmemiz gerekiyordu. Takımız dengesi bozulacaktı.”


KULÜBÜN GEÇMİŞ BORÇLARINI ÖDEDİK  
Uca, “Bizler asla ve asla kulübümüzü borçlandırmak istemedik. Hiç bir futbolcunun bir kuruş pirim alacağı bulunmuyor. Eğer maddi anlamda yüksek maliyete sahip olan o futbolcuyu alsaydık diğerlerini kaybederdik. Kulübü kurumsallaştırdık, pırıl pırıl bir kulüp oluşturduk. Takım ikinci sıraya oturdu, iyi bir konuma geldi, herkes bir taraftan çomak sokmaya çalıştı, ben o zaman paraya istemiyoruz dedim, istesek te vermiyorlar zaten. Biz aldığımız tüm futbolculara kefiliz, daha iyi yere gelecekler.”


CRİPTOSWAPS’TEN 3 MİLYON TL ALACAĞIMIZ VAR 
Criptoswaps firmasıyla reklam alanında sponsorluk anlaşması imzaladıklarını ve karşı taraf nedeniyle sözleşmenin iptal olduğunu söyleyen Uca, “Criptoswaps ile 1,5 yıllık anlaşma imzalandı, sonra federasyon ile yapılan görüşmede isminin verilemeyeceği yazısı geldi. Mahkemeye verdik, şuanda süreç devam ediyor. 3 milyon alacağımız var. Eğer bu reklam anlaşması düzenli şekilde gitseydi maddi anlamda da istenilen transferler noktasında sorun yaşanmayacaktı. Dışarıdan herkes bu takımın yanındayız diye söylüyor ama dışarıya çıktığımızda kimse o şeref tribününde maçı izlemeye dahi gelmiyor. Demek ki Kırıkkalespor’u gerçekten sevecek şerefe sahip değiller.”


KEŞKE MARDİN MAÇINI KAYBETSEYDİK 
Mardin maçında alınan galibiyet sonrası takımda çöküşün yaşandığını söyleyen Uca, “Mardin maçında primi 5 bin TL olarak açıkladık.  Of maçından önce primler ödenmesi gerekiyordu. Kulübün hesabında para yoktu. Ben kendi hesabımda bir miktar para vardı, bende kulüp müdürümle görüştüm 3 er bin TL yatırmış, akşam saatlerinde de geri kalan kısmını yatıracaktık. Ama futbolcular paraları geri iade ettiklerini öğrendik, futbolcular sonra özür diledi ancak olumsuz bir hava oluştu. Bir tane prim borcu yok. Peşinat ve prim borcumuz yok, maç başın alacakları var. Göndereceğimiz futbolcular var, alt yapı önemli 2 futbolcuyu profesyonel yaptık. Bu memleketin takımında en azından 7-8 kendi futbolcumuz olması lazım. Bunun için altyapıya önem veriyoruz. Play of a kalsaydık iyi olurdu ama olmadım. Bu takımın bu boyutuyla başarılı olduğuna inanıyorum” dedi.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.