Obeziteye karşı farkındalık

Obeziteye karşı farkındalık
İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Halk Sağlığı Başkanlığı Sağlıklı Beslenme ve Hareketli Yaşam Birimi ile Kırıkkale Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Beslenme ve Diyetetik Bölümü tarafından il genelindeki sağlık çalışanlarına yönelik Obezite Farkındalık Beslenme Durumu Değerlendirmesi ve Eğitimleri taramaları gerçekleştirildi.

ÇALIŞMALAR DEVAM EDECEK

Sağlık çalışanlarımıza yönelik Hareketli Ol Sağlıklı Kal projesi kapsamında gerçekleştirilen taramalar İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Uğur Tiftikçi’nin ilk tarama yaptırması ile başladı. İl Sağlık Müdürlüğümüz Lokman Hekim Toplantı Salonunda gerçekleştirilen taramalar il genelinde eksiksiz tüm sağlık personelimizin katılımı ile ilerleyen günlerde de devam edecek.

BESLENME KONULARINDA EĞİTİM

Gerçekleştirilen taramalarda sağlık çalışanlarının obezite farkındalık ve beslenme durumlarının değerlendirilmesi konu alındı. Taramalarda katılımcıların vücut kitle endeksinin ölçümleri yapılarak çeşitli bilgilendirmeler yapıldı. Katılımcılara sporun ve fiziksel egzersizlerin sağlıklı yaşamla ilişkisi ve dengeli beslenme konularında eğitimler verildi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.