ÖBA içeriklerine ücretsiz erişim kapasitesi artırılmalı

ÖBA içeriklerine ücretsiz erişim kapasitesi artırılmalı
Kırıkkale Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, ÖBA içeriklerine ücretsiz erişim kapasitesinin artırılmasını istedi.

BECERİ ARTIRMA EĞİTİMLERİ
Memur Sen İl Temsilcisi ve Eğitim Bir Sen Şube Başkanı Yasin Pekuz, "Eğitim-Bir-Sen olarak Millî Eğitim Bakanlığı’na başvurarak GSM operatörleri başta olmak üzere internet servis sağlayıcılarıyla yapılan anlaşmaların sayısı ve ücretsiz erişimin kapasitesinin artırılarak ÖBA üzerinden sunulan bütün hizmetlerin ücretsiz erişim yoluyla sağlanmasını talep ettik. Bakanlık tarafından Öğretmen Bilişim Ağı (ÖBA) üzerinden uzaktan eğitim yoluyla hizmet içi eğitimler ve beceri artırma eğitimleri düzenlenmektedir. Yine uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik eğitim programları ÖBA üzerinden uzaktan eğitim yoluyla verilmektedir” dedi.

ÜCRETSİZ ERİŞİMİN KAPASİTESİ
Pekuz, "Bu kapsamda Bakanlık ile bazı GSM operatörü internet servis sağlayıcı arasında yapılan anlaşmalar gereğince belirli bir limite kadar ücretsiz erişim imkânı sunulmaktadır. Bakanlığın öğretmenlerin mesleki gelişimlerinin artırılması anlamında sunduğu bu imkân takdir edilecek nitelikte ise de sunulan bu kolaylığın ÖBA üzerinden uzaktan eğitim yoluyla sunulan eğitim ve mesleki gelişim hizmetlerin tamamını kapsayacak şekilde artırılması gerekmektedir. Bu itibarla GSM operatörleri başta olmak üzere internet servis sağlayıcılarıyla yapılan anlaşmaların sayısı ve ücretsiz erişimin kapasitesinin artırılarak ÖBA üzerinden sunulan bütün hizmetler ücretsiz erişim yoluyla sağlanmalıdır” dedi.

Haber: Burak Çalışkan


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.