Ne'yi Arıyorsan O'sun Sen 

Ne'yi Arıyorsan O'sun Sen 
İnsan namaz kılmayı bilmediğinden değil, niçin namaz kıldığını bilmediğinden namaz kılmaz. Bir insana balı versek yani niçin namaz kıldığını bilse suyunu kendi arar bulur.

Peki nedir bu hammadde, insanın mayasının tutması için ne gerekir? 
  İnsan insanın aynasıdır. Mesela şuan üzerimde bulunan beyaz gömlekle farklı aynalardan kendime baktığımda yine hep aynı beyaz gömlekli kendimi görürüm yani aynaları değişmesi benim değişmeme sebep olmaz. Benim kendimi farklı görmem için kendimi değiştirmem lazım. Yani bu beyaz gömleği sarı yaptığımda aynalardan görüntü de değişir. Yani ben bu beyaz gömleği çıkarıp namaz gömleği giysem ve bunu samimi bir şekilde hissettiğimde ondan sonra karşına bir dostumun aynası çıktığında dostumun aynasında ben namaz güzelliğinde yansıyacağım ve ben dostumun samimiyetini göreceğim. 
  İnsan kendini ikna etse Allah ile kavuşma noktasına gelse karşına bir dostu yani aynası geldiğinde karşılıklı samimiyet o kadar güzel olur. 
  Allah verdiği bütün her şeyin karşılığını kâinatta fazlasıyla vermek istiyor. Bunun için ona sadakatini görmek için yirmi dört saatin sadece bir saatini istiyor. İstersen  hesaplama yapalım. Sabah namazı sekiz dakika, öğle namazı on dört dakika, ikindi namazı on iki dakika,
akşam namazı dokuz dakika, yatsı namazı on yedi dakika.  Namazı beş vakit kılmanın pek çok hikmeti vardır. İbadetlerin altında yatan hikmetleri bilmek elzem olabilir ancak namaz hikmeti için kılınmamalı,  Allah emrettiği için kılınmalıdır. Hikmet namazın bize faydalarıdır. Mesela bir insan günlük beş vakit namaz kıldığında bütün eklemleri çalışır. Fiziki olarak bütün vücudu çalıştıracak ciddi bir aktivite olur.  Ancak biz namazı fiziki olarak bize yarasın diye bu hikmetinden ötürü kılarsak, başka biri ben fitness yapıyorum yaptığınız hareketlerden daha güzelini yapıyorum bu daha hikmetli der. Biz namazın hikmetini bilebiliriz ancak sebebi asla bu değildir. Allah emretti ve onun emretmesi yapmamız için bir sebeptir. 

Köşe yazısının devamını okumak için tıklayınız


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.