Neden yoğurdumuz yok?

Neden yoğurdumuz yok?
Kırıkkale Valiliğinin yoğun gayretleriyle oluşturulan Dinek Yöresel Ürünleri, Irmak Köyü mevkiindeki satış merkezinde, Kırıkkale halkının yanı sıra, bu yolu kullanan herkesin beğenisine sunuldu.

KIRIKKALE’NİN LEZZETLERİ SATIŞA SUNULUYOR
Yufka ekmek, bazlama, içli çörek, gölleme, omaç gibi Kırıkkale yöresine özgü el emeği yiyecek ve içeceklerin sergilendiği ve satışa sunulduğu Dinek Yöresel Ürünler mağazasına uğrayan Kırıkkaleli vatandaşlar, bu mekânda Kırıkkale yoğurdunun, Dinek markasıyla satışa sunulmamasının büyük bir eksiklik olduğunu kaydettiler.

KIRIKKALE YOĞURDU, DİNEK MARKASIYLA PİYASAYA SUNULMALI
Kırıkkale’nin, Yahşihan başta olmak üzere, neredeyse bütün ilçelerinde ve bu ilçelere bağlı köylerde özgün yöntemlerle inek, koyun, hatta manda ve keçi yoğurdu üretimi yapıldığını ifade eden vatandaşlar, amatör yöntemlerle üretilen bu özgün lezzetlerin, Kırıkkale’nin gastronomi markası olarak geliştirilen “Dinek” markasıyla piyasaya sunulması gerektiğine vurgu yaptılar.

BU ŞEKİLDE GİRİŞİMCİLER DE DESTEKLENİR
Yahşihan yoğurdunun uzun yıllar Kırıkkale ve yöresinde oldukça meşhur olduğunun altını çizen vatandaşlar, Keskin’in Göçbeyli köyünde yetiştirilen mandaların sütünden elde edilen yoğurdun da bu yörede oldukça tanınan bir lezzet olduğunu belirttiler. Bu yöreler haricinde Kırıkkale’nin birçok köyünde amatörce yoğurt üretimi yapıldığına da değinen vatandaşlar, tüm bu girişimcilerin bir araya getirilerek, farklı lezzetlerdeki yoğurtlarını, Dinek markası altında hem yöre halkına hem de farklı yörelere, daha profesyonel yöntemlerle pazarlayabileceklerini belirttiler.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.