Mustafa Özbek hayatını kaybetti

Mustafa Özbek hayatını kaybetti
Türk-Metal Sendikası Eski Genel Başkanı Mustafa Özbek yaşamını yitirdi. 

Gazetekale.com

OĞLUNUN YANINA DEFNEDİLECEK
Uzun süredir kanser tedavisi gören Türk-Metal Sendikası eski Başkanı Mustafa Özbek, bugün sabaha karşı hayata gözlerini yumdu. Özbek, vasiyeti üzerine yıllar önce kaybettiği kardeşinin yanına defnedilecek.


MUSTAFA ÖZBEK KİMDİR?
Mustafa Özbek 1940 yılında Kırıkkale Kenan Bey Obası köyünde doğdu. 1957 yılında yine bu ildeki Makine Kimya Endüstrisi Kurumu'na ait Cer Atölyesi'ne Lokomotif ve dizel Tamircisi olarak çalışmaya başlayan Mustafa Özbek, vatani görevini yerine getirdikten sonra MKEK Mühimmat Fabrikası’nda İmalat tornacısı olarak işbaşı yaptı.
Çalıştığı yıllarda, sırasıyla İşyeri Sendika Temsilciliği ve Yönetim Kurulu Üyeliği yapan Mustafa Özbek, 1971 yılında o zamanki adıyla Kırıkkale Metal-İş Sendikası'nın İkinci Başkanlığı'na seçilerek, profesyonel anlamda sendikacılığa adim attı.
1972 yılında Kırıkkale Metal-İş Sendikası Başkanlığı'na seçildi. Türkiye Metal İş Federasyonu'nun Türk Metal Sendikası olarak yeni ismiyle sendikal literatüre geçmesinden sonra, 8-9 Kasım 1975 tarihinde yapılan İkinci Genel Kurulu'nda Genel Başkanlığa seçildi.
Özbek, Metal-İş Sendikası Başkanı olarak görev yaptı. Evli ve 6 çocuk babasıydı. Özbek, bir süredir kanser hastalığıyla mücadele ediyordu.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.