Mukaddes Erva’dan 21 gündür haber yok

Mukaddes Erva’dan 21 gündür haber yok
Kahramanmaraş’ın Onikişubat ilçesinde meydana gelen deprem sonrası babası Abdullah Aktaş ile birlikte enkazdan sağ kurtarılan 10 yaşındaki Mukaddes Erva Aktaş’tan 21 gündür haber alınamıyor.

KIZI İLE 5 SAAT BOYUNCA SOHBET ETTİ
Kırıkkale’nin Karakeçili ilçe nüfusuna kayıtlı olan Abdullah Aktaş, Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremde, ailesi ile birlikte enkaz altında kaldı. Aktaş depremde, eşi Ayşe Betül (30), kızı Zümra (4), kız kardeşi Özlem Aktaş (22) ve kuzeni İkra Süme’yi (22) kaybetti. 10 yaşındaki diğer kızı Mukaddes Erva ile enkazın altında aynı yerde kalan baba Aktaş, kızının yüzünü göremediğini ancak sesini duyabildiğini ve onunla enkaz altında 5 saat konuştuğunu dile getirdi.

MUKKADDES, YOLDA SAĞLIK GÖREVLİLERİNE TESLİM EDİLDİ
Mukaddes Erva, depremin 6. saatinde arama kurtarma ekipleri tarafından bulunduğu yerden kurtarıldı. Orada bulunan komşuları, ambulans olmadığı için minik Erva’yı kendi otomobili ile hastaneye götürmek için yola çıktı. Seyir halinde iken Mukaddes Erva’nın istifra etmesi üzerine Erva’yı hastaneye götüren komşu, ambulansın önüne geçerek küçük çocuğu sağlık görevlilerine teslim etti.  

“TÜM HASTALARIN YÜZLERİNE BAKTIM”
Baba Abdullah Aktaş ise 10. saatte enkaz altından çıkarıldı. Kendi muayenesi tamamlandıktan sonra kızını aramaya başlayan baba Aktaş, bir türlü Mukaddes Erva’ya ulaşamadı. Kahramanmaraş’taki tüm hastanelere baktığını belirten baba Aktaş, "Tüm hastanelerde hastaların tek tek yüzlerine baktım. Orada tekrar doktora sordum. Doktor da 'Ortopedik vakaları Kayseri'ye gönderdim' dedi. Çocuğumdan hiçbir haber alamadım. Adana, Eskişehir, Kayseri, Mersin tüm devlet hastanelerini gezdim, yok. Ben kendi çabalarımla DNA testimi verdim. Sonucum dün itibari ile çıktı. Hiçbir eşleşme bulamadım. Çocuğumdan hiçbir iz bulamadım. Akrabalar sosyal medya üzerinde paylaşım yaptılar. Aile Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Adalet Bakanlığı'na gittim. Kahramanmaraş adliyesinde defnedilen otopsisi alınmış çocukların fotoğraflarına baktım tek tek. Ama benim kızım yok" diye konuştu.

“SAĞLIĞI GAYET YERİNDEYDİ”
Erva ile enkaz altında geçirdiği süreyi ve kızının hastaneye götürülüş sürecini de anlatan baba Abdullah Aktaş, “Erva'nın sadece yüzünü göremedim; ama enkazda 5 saat beraber konuştuk. Sağlığının gayet yerinde olduğunu söyledi, 'sadece ayağımı oynatamıyorum' dedi. Enkazdan çıktığımda benim iki alt komşum Mehmet Ağabeyin eşinin kardeşi, 'Ambulans olmadığı için çocuğu arabaya aldım hastaneye götürmek için. Yolda giderken Trafik kapalıydı' dedi. Gelen ambulansın önüne geçip çocuğu ambulansa verdiğini söyledi. Kızım bir de araçta istifra etmiş, istifra edince direkt ambulansa veriyorlar. Ambulans ile çocuğun gittiğini söyledi komşumun akrabaları" ifadelerini kullandı.

Haber: Burak Çalışkan
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.