Müftü Yaşar; camiler İslam beldelerinin tapularıdır

Müftü Yaşar; camiler İslam beldelerinin tapularıdır
Kırıkkale İl Müftülüğünce düzenlenen “Cami-Çocuk Buluşmaları” kapsamında çeşitli etkinlikler gerçekleştiriliyor. Bu kapsamda Şehitler Ortaokulu Öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde Nur Camii’ni ziyaret etti.

 CAMİLERİN ÖNEMİNİ VURGULADI
Gerçekleştirilen programda  çocuklarla sohbet ederek mescitlerin milli manevi ve dini boyutu hakkında öğrencilere bilgiler veren Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar  “Camilerimiz Allah’ın evidir. Yeryüzünde ilk inşa edilen mescid Kabe’dir. Kabe’nin diğer bir adı da Beytullahtır  yani Allah’ın evi demektir. Camilerimiz Kabe’nin birer şubesidir. Camilerimiz  ibadet mekanlarıdır. Camilerimiz ilim mekanlarıdır. Camilerimiz birlik ve beraberlik mekanlarıdır. Camilerimiz bulunduğu şehre vurulmuş islam mührüdür. Camilerimiz ülkemizin ve İslam beldelerinin  tapularıdır. ” dedi

TEŞEKKÜRLERİNİ İLETTİ
Müftü Yaşar, ziyaretlerinden dolayı memnuniyetini dile getirerek başta öğretmenleri olmak üzere öğrencilere ve ailelerine teşekkür etti.İl Müftü yardımcısı Kübra Göker’in de katıldığı  ziyaret sonunda  öğrencilere çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Haber:Burak Çalışkan


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.