Müftü Yaşar: “Berat Kandili, af ve merhamet vesilesidir”

Müftü Yaşar: “Berat Kandili, af ve merhamet vesilesidir”
Kırıkkale İl Müftüsü Hasan Hayri Yaşar, Berat Kandili nedeniyle mesaj yayımladı.

İTAAT ZEMİNİNDE BULUŞTURAN BİR YAKINLAŞMA
Yaşar, açıklamasında şu ifadelere yer verdi, “Kurtuluş, af ve arınma anlamlarına gelen Berat, Müslümanlara kulluk bilinci ve hesap verme şuuruyla; hata, suç ve yanlışlardan kaçınmayı, günahlardan arınmayı; affedilmenin yanında affedici olmayı da, bağışlanma isteğinin yanında bağışlayabilme şuurunu da kazandırır. Berat, nurlu gölgesi üzerimize düşmeye başlayan Ramazan ayına bizi hazırlayan; diri bir zihin ve berrak bir gönülle aşama aşama kemale ulaştıran Rabbimizle, taat ve itaat zemininde buluşturan bir yakınlaşmadır.”

BİRBİRİMİZİN DERDİYLE DERTLENELİM
“Berat, ruhumuza ağır gelen her türlü keder ve sıkıntıdan, insanı inciten hata ve günahtan, insana yakışmayan söz, tutum ve davranıştan “berat etmek” için eşsiz bir fırsattır. Biz de bu geceye önem vererek, Peygamberimizden (sav) öğrendiğimiz dualar ile Allah’a yalvaralım. Bu gecenin önem ve faziletini çocuklarımıza, gençlerimize anlatalım. Tüm insanlığın kurtuluşu için dua edelim. Bol bol kaza ve nafile namazları kılarak, Kur’an-ı Kerim okuyarak bu gecenin feyzinden faydalanmaya çalışalım. 6 Şubat tarihinde meydana gelen ve on bir ilimizi etkileyen deprem felaketinde hayatını kaybedenler ve yaralılar için dua edelim. Böylesi zor zamanlarda millet olmanın gereğini yerine getirerek ilimize misafir olarak gelen depremzedeler başta olmak üzere felakete maruz kalmış tüm vatandaşlarımızla kardeşlik ruhumuzu canlı tutalım. Duyarlı ve samimi olalım ve birbirimizin derdiyle dertlenelim.” 

YÜCE ALLAH'TAN NİYAZ EDİYORUM
“Her zamankinden daha çok birlik, beraberlik, yardımlaşma ve kardeşlik duygularını geliştirmeye ihtiyacımız olduğu bu günlerde Allah için aramızdaki dargınlıkları ve küskünleri kaldıralım. Birbirimize sevgi, hoşgörü ve iyiliklerle yaklaşalım, kırılan gönülleri onarmaya gayret edelim. Devletimizin bekası, milletimizin birlik ve beraberliği, vatanımızın her türlü tehlike ve felaketlerden muhafazası için dua edelim. Evlerimizi aile efradımız ile yapacağımız ibadetlerle şenlendirelim. Gece münasebetiyle başta Nur Camii olmak üzere tüm camilerimizde akşam ile yatsı namazı arasında tertip edilecek kandil özel programına ailece katılarak bu gecenin feyiz ve bereketinden en üst düzeyde istifade edelim. Bu duygu ve düşüncelerle 06 Mart Pazartesi günü idrak edeceğimiz Berat Gecesinin hayırlara vesile olmasını, bu mübarek gece vesilesiyle, milletimizin her türlü dert, sıkıntı, felaket, musibet ve hastalıklardan beri olmasını diliyor, Ramazan ayına, günah yüklerimizden arınmış olarak girebilmeyi, hesap gününde kurtuluş beratını alanlardan olmayı Yüce Allah'tan niyaz ediyorum” dedi.

Haber: Ahmet Gökdemir 

                                 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.