Müdür Telefoncu’ya Bakan Özer’den başarı belgesi 

Müdür Telefoncu’ya Bakan Özer’den başarı belgesi 
Millî Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Kırıkkale Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu'yu başarı belgesi ile ödüllendirdi.

BAKANLIK TÜM GÜCÜYLE SAHADA 
Gölbaşı Mogan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde düzenlenen iftar programına, Bakan Özer'in yanı sıra Bakan Yardımcıları Petek Aşkar, Osman Sezgin ve Nazif Yılmaz ile genel müdürler ve 81 ilin millî eğitim müdürleri katıldı. Özer, programda yaptığı konuşmada depremin ilk gününden itibaren Bakanlığın tüm gücüyle sahada olduğunu belirterek, "Birinci evrede vatandaşımızın acil ihtiyaçlarını karşılamak için, yemesini, içmesini, barınmasını, çadırla ilgili ihtiyaçlarını, sobasını, uyku tulumunu karşılamayla ilgili Bakanlığımızın tüm yöneticileri büyük fedakârlık gösterdi. Öyle bir nokta geldi ki, günlük 2 milyon yemek verebilir hâle geldik." ifadelerini kullandı. 

TÜM İMKANLAR KULLANILIYOR 
İl müdürleri ile birlikte okulları açmak için büyük fedakârlık gösterdiklerini dile getiren Özer, bugün itibariyle bölgedeki tüm illerde okulları açarak öğrencileri öğretmenleriyle buluşturabildiklerini söyledi. Özer, sözlerini şöyle sürdürdü:  "Okulları açmadan önce çadırlarda, konteynerlerde tüm imkânları kullanarak çocuklarımızı o travmadan kurtarabilmek için her türlü imkânı seferber ettik. Gerçekten bu sürecin kahramanı öğretmenlerimiz, il yöneticilerimiz, ilçe yöneticilerimizdi. Velhasıl, Millî Eğitim Bakanlığıydı. Ben hepinize depremzede vatandaşlarımız adına en içten şükranlarımı sunuyorum."

MİLLETÇE ÇOK BÜYÜK HÜZÜN YAŞADIK
Bakan Özer, afet bölgesindeki şehirleri yeniden imar etmek için çalışmaya devam edeceklerini belirterek fedakâr çalışmalarından dolayı tüm genel müdürler ve il millî eğitim müdürlerine başarı belgesi takdim etti. Bakan Özer, toplantı sonunda Millî Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu'nun da belgesini kendisine verdi. Kırıkkale Millî Eğitim Müdürlüğü camiası olarak başarı belgesini almaktan büyük onur duyduklarını belirten Telefoncu, "Ülke olarak yaşadığımız afet nedeniyle milletçe çok büyük hüzün yaşadık. Bizler eğitim camiası olarak yaraların en kısa sürede sarılması için her zaman milletimizin yanında olduk. Bu anlamda Sayın Bakanımızın bizlere layık gördüğü bu başarı belgesini mesleğine tüm kalbiyle bağlı tüm idarecilerim, öğretmenlerim ve diğer çalışanlarım adına almaktan büyük mutluluk duydum. Bizler bir aileyiz ve bu geniş aile her türlü özveriye daima hazır olduğunu belirtmek isterim." dedi. Başarı belgesi alan Telefoncu, Bakan Özer'e şükranlarını sunduğunu sözlerine ekledi.

Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.