Mirası paylaşamıyoruz 

Mirası paylaşamıyoruz 
Adalet Bakanlığı, Türkiye’nin ‘Dava Atlası’nı çıkardı. 81 ilin yer aldığı haritada, Kırıkkale’de en çok veraset davasının açıldığı görüldü. 

BAKANLIK, TÜRKİYE’NİN DAVA ATLASI’NI RAPORLADI. KIRIKKALE’DE EN ÇOK DAVA VERASET KONUSUNDA

5 AYRI TÜRDE DAVA ÖNCE ÇIKTI 
Adalet Bakanlığı, Türkiye’deki hukuk yargılamalarındaki davaların türlerine yönelik bir çalışma yürüttü. Türkiye’nin ‘Dava Atlas’ını çıkaran Adalet Bakanlığı, 81 ildeki tüm davaları inceleyerek, hangi ilde en çok hangi türde dava açıldığını açıkladı. Yapılan araştırma sonucu 81 ilde 5 ayrı türde dava önce çıktı. En çok açılan dava türü ise 67 ille veraset davası oldu. 

KIRIKKALE’DE DE EN ÇOK VERASET DAVASI AÇILIYOR
Paylaşılan haritada Kırıkkale’de de, Türkiye’nin çoğunluğu gibi en çok veraset davası açıldığı görüldü. Kırıkkale’de en çok açılan ikinci dava ise alacak davası oldu. Öte yandan İç Anadolu Bölgesi’nin genelinde ve Marmara Bölgesi’nde en çok açılan ikinci dava yine alacak davası oldu. 

EN ÇOK BOŞANMA DAVASI GAZİANTEP’TE
81 il içerisinde boşanma davalarının diğer davaların önüne geçtiği tek il Gaziantep oldu. Boşanma davalarının diğer davaları geçtiği Gaziantep harici başka bir il olmazken, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgeleri boşanma davalarının en çok açılan ikinci dava olduğu bölgeler oldu.

EN ÇOK TÜKETİCİ DAVASI YALOVA’DA
Tüketici davasının diğer davalardan daha fazla açıldığı tek ise Yalova oldu. Öte yandan, Türkiye ‘Dava Atlası’ incelendiği zaman en az açılan davanın ise tüketici davası olduğu görüldü. 

DAVA ATLASI GENELİ
Dava Atlası’nın geneli incelenecek olursa ortaya çıkan sonuçlar şöyle, Adıyaman, Diyarbakır, Batman, Siirt, Hakkari, Van ile Ağrı'da en çok tazminat, İstanbul, Ankara, Adana, Şanlıurfa ve Muş'ta en çok alacak, Yalova'da en çok tüketici davası açıldı. Gaziantep'te ise en çok boşanma davası açıldı. Bölgesel olarak bakılacak olursa, tüm bölgelerde en çok açılan davaların ilk sırasında veraset, ikinci sırada ise Marmara ve İç Anadolu bölgelerinde alacak, Ege, Akdeniz ve Karadeniz bölgelerinde boşanma, Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu bölgelerinde ise tazminat davaları yer aldı.

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.