Milletvekili Önal’dan TOKİ’ye sert çıkış

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TOKİ’nin taksit ödemelerine yaptığı artırımı TBMM Genel Kurul konuşmasında dile getirdi.

Cumhuriyet Halk Partisi Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal, TOKİ’nin taksit ödemelerine yaptığı artırımı TBMM Genel Kurul konuşmasında dile getirdi.

Evi olmayan emekliler için, Yuva Mahallesi ile Çullu köyü arasındaki araziye TOKİ tarafından 927 konut yapıldı. Hak sahipliği kura ile belirlenen dairelerin aylık taksit miktarı 2+1 daireler için 388 TL, 3+1 daireler içinse 750 TL olarak belirlenmişti ancak TOKİ ekonomik krizi bahane göstererek buradaki dairelerin aylık tutarında artırıma gitti.

Yaşanan bu duruma el atan CHP Kırıkkale Milletvekili Ahmet Önal konuyu Meclise taşıdı. Burada konuşma yapan Önal; “Kırıkkale'mizde Yuva Mahallesi ve Çullu köyü arasındaki araziye TOKİ tarafından evi olmayan emeklilerimiz için 927 adet konut yapıldı. Hak sahipliği kura yoluyla belirlendi. Daha önce 2+1 dairelerin aylık taksit miktarı 388 TL olarak, 3+1 dairelerin aylık taksit miktarı 750 TL olarak belirlenmişti ancak ekonomik kriz gerekçe gösterilerek evlerin peşinat, taksit ve ön ödeme fiyatları artırıldı. Birçok emeklimiz bu yapılan zamlardan sonra ev sahibi olmaktan vazgeçti. Şu an emeklimiz 2+1 daire sahibi olmak için aylık 704 TL, 3+1 daire sahibi olmak için aylık 950 TL ödemek zorunda. Ortalama emekli maaşının asgari ücrete dahi denk gelmediği ülkemizde Kırıkkaleli emeklilerimizin ev sahibi olma hayalleri yine başka bahara kaldı. Taksit miktarı azaltılmazsa emeklilerimiz TOKİ'yle yapılan sözleşmeyi feshetmeye hazırlanıyor ve seslerinin Ankara'dan duyulmasını talep ediyor.” İfadelerini kullandı.
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.