Milletvekili Can açıkladı! TOKİ konutları satışa çıkıyor 

Milletvekili Can açıkladı! TOKİ konutları satışa çıkıyor 
(TÜED) Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, Çullu´da yapımı devam eden TOKİ evlerinin sona gelindiğini ifade etti. Milletvekili Ramazan Can ise, “Satışı yapılmayan 400’e yakın konutla ilgili satı

NİSAN AYINDA SATIŞI GERÇEKLEŞTİRİLECEK 
TÜED Şube Başkanı Zekeriya Aytekin, dernek tarafından emekliler için yapılan TOKİ evleri ile ilgili yazılı açıklamalarda bulundu. Aytekin, evsiz emeklilere yönelik talepleri doğrultusunda 2015 yılında TOKİ´nin yapacağı evlerle ilgili belediyeden arsa talebinde bulunulduklarını söyleyerek, “Belediyenin vermiş olduğu 120 dönüm arsa üzerine TOKİ çalışmalara başlamış olup 2021 Aralık ayına kadar çalışmalarla belli bir aşamaya gelmiş 2021 Aralık ayında mevcut müteahhit işi bırakmıştır”


YENİ FİRMAYLA ANLAŞMA SAĞLANDI 
“Yapılan evler belli bir aşamaya geldikten sonra evlerin kura çekimi yapılmış 927 konuttan 520´si sahiplerini bulmuş o günkü fiyattan değerlendirme yapılmıştır. Çalışmalarda eksik kalan TOKİ evleri 2021 yılın Aralık ayında yeni müteahhitle anlaşma yapılmıştır. 2022 çalışmalar neticesinde evlerin ağustos sonunda teslim edileceği satılmayan 400´e yakın evlerin 2022 Nisan ayında satışa çıkacağı yeni fiyatların günün ekonomik şartlarına göre yapılacağı belirtilmektedir”


MİLLETVEKİLİ CAN PAYLAŞIM YAPTI 
“Konuyla ilgili olarak Kırıkkale Belediye başkanı Mehmet Saygılı ve Kırıkkale Milletvekili Ramazan Can alakadar olmaktadırlar. Kendilerine dernek yönetimi olarak teşekkür ediyoruz. Gerekli bilgileri almak isteyen üyelerimiz ve üye olmayan emeklilerimiz dernekle irtibata geçebilirler” dedi. Sosyal medya hesabından konuyla ilgili paylaşım yapan AK Parti Milletvekili Ramazan Can, “Yuva Mahallesi 929 konut: TOKİ’nin yaptığı konutlar müteahhittin tasfiyesi üzerine, yeni müteahhit Aralık ayından itibaren işi teslim aldı ve TOKİ kendisine 30 Ağustos 2022 tarihine kadar süre verdi. Konutlar hak sahiplerine bu tarihte teslim edilecektir. Satışı yapılmayan 400’e yakın konutla ilgili satış işlemlerinin Nisan ayında yapılması planlanmıştır. Kırıkkale’mize hayırlı olsun” dedi.


Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.