Milletimize hizmetten asla geri kalmayacağız

Milletimize hizmetten asla geri kalmayacağız
Pazarcık ilçesinde ekipleriyle birlikte görev yapan Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Kırıkkale Belediye Başkanı Mehmet Saygılı,  asrın felaketinin yaralarını sarmak için mücadele ediyor. 

MERKEZ ÜSSÜNE GÖREVLENDİRİLDİLER
Kahramanmaraş’ta yaraların sarılması için devlet ve millet el ele vererek korkunç yıkımın izlerini silmeye çalışıyor. 6 Şubat gecesi 04:17’de yaşanan depremin ardından hiçbir talimat beklemeden Kırıkkale İtfaiyesi ve AFAD bölgeye arama kurtarma çalışmalarına destek olmak için Kırıkkale’den yola çıktılar. Yine depremin hemen sonrasında Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı’da hiçbir talimat beklemeden depremin merkez üssü Kahramanmaraş’a doğru harekete geçtiler. Her iki isim yolda iken İçişleri Bakanlığı tarafından Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesine görevlendirildikleri kendilerine bildirildi. Pazarcık’ı ayrı kılan ise 7.7 şiddetindeki ilk depremin merkez üssü Pazarcık’tı. 


HERKES FEDAKARCA ÇALIŞTI 
Kırıkkale’den giden onlarca AFAD ve kurtarma ekiplerinin büyük bir disiplin içerisinde hava şartlarının çıkardığı zorluklara rağmen fedakârca arama kurtarma çalışmalarına müdahale ettiler. Enkaz altından onlarca canı sağ olarak çıkartılar. Depremin ilk olduğu andan itibaren bölgede olan arama – kurtarma çalışmalarını koordine eden Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı arama kurtarma çalışmalarının ardından ilçeyi tekrar ayağa kaldırmak için depremin ilk anından itibaren bölgedeki görevlerini sürdürüyorlar. 


KIRIKKALELİLERDEN DAYANIŞMA ÖRNEĞİ 
Asrın en şiddetli depreminde yaraları sarmak, yıkılmayacağımızı göstermek için tüm Türkiye bir defa daha tek yürek olurken Kırıkkalelilerde dayanışmanın en büyük örneğini gösterdi. Hayırsever Kırıkkaleliler tarafından oluşturulan onlarca tır bölgeye gönderilirken, Kırıkkale insanının birliğin ve fedakârlığın Pazarcık’ta karşılayan ise Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıoğlu ve Belediye Başkanı Mehmet Saygılı oldu.  Depremin ilk anında itibaren bölgede olan Belediye Başkanı Saygılı’nın paylaştığı bir fotoğraf ise Kırıkkale’de viral oldu. Başkan Saygılı’nın Kırıkkale Valisi Bülent Tekbıyıkoğlu ile paylaştığı fotoğrafta her iki isminde yorgunlukları objektife yansıdı. Başkan Saygılı fotoğrafı “Bu felaketin yükü sinemizi parçalasa da, gözlerimizden kan yürüse de Millete hizmetten asla geri kalmayacağız...” sözüyle paylaştı. 

Haber: Burak Çalışkan 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.