Millet bahçesi değer katacak 

Millet bahçesi değer katacak 
Saygılı, yapım çalışmaları devam eden Millet Bahçesi’nde yapılan çalışmaları inceledi. Millet Bahçesi’nin Kırıkkale’ye değer katacağını vurgulayan Saygılı, çalışmalarda sona doğru yaklaşıldığ

HAZIRAN AYINA PLANLANIYOR 
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Türkiye’nin çeşitli bölgelerinde olduğu gibi Kırıkkale’de de ‘Millet Bahçesi’ oluşturuluyor. İç Anadolu Bölgesi’nin en büyük ‘Millet Bahçeleri’ arasında yer alan ve Kızılırmak kenarındaki 500 dönüm arazi üzerinde yapımı devam eden Kırıkkale Millet Bahçesi, Haziran ayında hizmete açılması planlanıyor. 


BİRÇOK ALANLAR BULUNUYOR 
Çalışmaları yerinde inceleyen Saygılı, “İnşasında sona yaklaştığımız Millet Bahçemizde yapılan çalışmaları inceledik.  Kırıkkale'mizin değerine değer katacak, yeni bir yaşam alanı oluşturacak olan ülkemizin en farklı Millet Bahçesi bu yaz  her yaştan misafirlerine ev sahipliği yapacak. Millet Kıraathanesi, Bitki Müzesi, Mescit, Kafeteryalar, Meydanlar, Çim Aktivite Alanı, Koruluk, Mesire Alanı, Çim Amfi, Otoparklar, Bisiklet Parkuru, Koşu Parkuru, Yürüyüş Yolları, Spor Alanları (Tenis, Futbol, Basketbol), Çocuk Oyun Alanları, Macera Adası, Seyir ve Dinlenme Terasları ve İskelelerden oluşan birçok çeşitliliğe ev sahipliği yapacak. 


TÜRKİYE’YE ÖRNEK OLACAK 
Sosyal donatıların yer alacağı millet bahçesinde tema bahçeleri, çiçekli bitkiler ile buluşacak, vatandaşlar huzur içinde vakit geçirebilecek. Türkiye'nin gözde millet bahçelerinden bir tanesi olacağını ifade eden Saygılı, çalışmaları incelemesinin ardından yaptığı açıklamada, Haziran ayına kadar çalışmaların tamamlanmasının planlandığını söyledi. Millet bahçesi çalışmaların hızla ilerlediğini söyleyen Başkan Saygılı, "Türkiye’deki millet bahçelerinden bir tanesi Kırıkkale'de, Kızılırmak'ın kenarında yapılıyor, çok hızlı ilerliyor.


Haber: Burak Çalışkan 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.