Meslek Liseliler Avrupa yolcusu 

Meslek Liseliler Avrupa yolcusu 
Kırıkkale Yeşil Vadi Şehit Musa Saydam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nden 24 öğrenci, Erasmus projesi kapsamında mesleki bilgi ve becerilerini geliştirmek amacıyla Almanya ve İtalya'da eğitim görecek.

ALMANYA VE İTALYA'DA EĞİTİM ALACAK
İl Milli Eğitim Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin deneyim kazanması amacıyla Erasmus+ KA122 programı kapsamında "İşin Mutfağı" isimli projesi hazırlandı. Proje kapsamında 24 öğrenci ve 6 öğretmen iki grup halinde mayıs ve eylül aylarında Almanya ve İtalya'da eğitim alacak. Milli Eğitim Müdürü Hayati Telefoncu, birçok ülkeye düzenlenen öğrenci hareketliliği sayesinde öğrencilerde mesleki becerilerin daha da artırıldığını belirtti.


UYGULAMA FIRSATI BULMUŞ OLACAKLAR
Öğrencilerin yurt dışında alacakları staj eğitimlerinin ileride yapacakları meslekleri açısından bir zenginlik oluşturacağına dikkati çeken Telefoncu, "Projede görev alan öğrenciler ve görevli öğretmenlerimizle mesleklerinin yanı sıra eğitim alacakları iki ülkedeki farklı kültürel yapıyı, yabancı dili geliştirme ve yabancı mutfağına dair birçok bilgi ve beceriyi de kazanmış olacaklar. Ayrıca yabancı mutfağındaki özellikleri tanıyıp burada geliştirdikleri tecrübelerini ülkemize döndüklerinde iş hayatında uygulama fırsatı bulmuş olacaklar." ifadelerini kullandı.


Haber: Ahmet Gökdemir 
 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.