Kutluca: “Vatandaş sorunlarına çözüm bekliyor”

Kutluca: “Vatandaş sorunlarına çözüm bekliyor”
Saadet Partisi İl Başkanı Veysel Kutluca, gündemi değerlendirdi. Kutluca, “2023 yılına ve seçimlere az bir zaman kaldı. Bu güne kadar iktidar bir sürü vaatte bulundu.

MÜSLÜMANLARA KARŞI ZULÜMLER BİTMİYOR 
Kutluca, açıklamasında şu ifadelere yer verdi; “Son günlerde hızını artıran İsrail zulmü, yüreğimizi yakıyor. Katil İsrail, alçakça saldırılarına hala devam ediyor. Son saldırılarda; sivil ve masum insanları, kadınları, hatta 5 yaşındaki çocukları dahi katlettiler! Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Şimdi de bir normalleşme süreci başlatıldı. Bu normalleşme süreciyle sanki etrafındaki zırhı kuvvetlendirdi ve Filistinlilere acımasızca saldırıyor. İktidara sormak istiyorum, Bu alçaklarla mı normalleşeceksiniz? Bu katillerle mi normalleşeceksiniz? Ariel Şaron’un Şimon Peres’ten, Netanyahu’nun da Herzog’tan hiçbir farkı yok maalesef.” 


DÜNYA NE ZAMAN ANLAYACAK MERAK EDİYORUZ
“Biz, ‘İsrail, ancak güçten anlar’ diyorduk. Biz, ‘İsrail ile normalleşme Filistin’li mazlumlarla anormalleşmedir’ İddiasında bulunduk. Erbakan Hocamız, yıllarca ‘Büyük Ortadoğu Projesi’nin, aslında Büyük İsrail Projesi olduğunu’ ve bu projenin ayrıntılarını tek tek anlatmamışıydı? Bir Filistin atasözü şöyle der; “İsrail’le örtünen çıplak kalır.” Bunu iktidar ve dünya ne zaman anlayacak merak ediyoruz. Birleşmiş Milletler Gıda ve Tarım Örgütü’ne göre; dünya gıda fiyatları endeksi düşüşe geçti.” 

VATANDAŞIN EKONOMİK SORUNU ÇOK BÜYÜK 
Türkiye’deki gıda fiyatlarıysa aksi yönde gidiyor. TÜİK verilerine göre dahi bizdeki artışlarla, her ay dünya ortalamasının çok üstüne çıktı. Savaş nedeniyle yükseldiği söylenen enerji fiyatlarında da durum aynı. Türkiye enerji enflasyonunda yüzde 172 ile Dünya’da zirvede. Türkiye 2’nci sırada takip eden Estonya’da bile bu oran yüzde 88 neredeyse 2’ye katlıyor. Enerji enflasyonu Yunanistan’da yüzde 57.4, Almanya’da yüzde 38.3. Onlarda enerjiyi dışarıdan alıyorlar bizde. Cumhurbaşkanı’nın bizzat kendi ifadeleriyle; ‘Eğer sizin bünyeniz güçlüyse, sağlamsa, bünyede olan virüs hiçbir zaman sizin vücudunuza fazla zarar veremez’ işte Türkiye, bu iktidarın attığı adımlarla ve yönetim tarzıyla krizlere ve sorunlara karşı bünyesi zayıflamış, gücünü kaybetmiş bir ülke haline geldi.”

MİLLETİMİZ EKONOMİK KRİZİN EŞİĞİNDE
“Bu kötü ekonomik gidişat ve kriz karşısında; Ülkede Merkez Bankası var ama para politikası yok, kasada parası yok. Kasanın dibi delinmiş, para tutmuyor. Bu ülkede Fiyat istikrar komitesi var ama fiyat istikrarı kesinlikle yok. İstatistik kurumu var ama güvenilirliği yok. En üzücü olanı ise ülkede iktidar var ama iktidara güven yok. Belki buna üzücü dedim ama bir bakıma da seçimlerin yaklaşması sebebiyle ümit verici bir tespittir bu. Krizlerin bizzat müsebbibi olan bu iktidarın, bu krizleri çözeceğine ilişkin artık hiç kimsede güven kalmadı desek yeridir. Tek tesellimiz ise; önümüzde bir sandığın var olması. Bu duygu ve düşüncelerle; basın toplantımıza katılımınız için teşekkür ediyor, sizleri ve bizleri takip edenleri sevgiyle selamlıyorum” dedi.

Haber: Burak Çalışkan 


 


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.