Küçük Dağcı’dan büyük başarı

Küçük Dağcı’dan büyük başarı
Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün 910 lisanslı küçük dağcısı 13 yaşındaki Kırıkkale-Özel Gazi Koleji 7. Sınıf öğrencisi Yağmur Güngör Ankara-Elmadağ ilçesi Yeşildere mahalle sınırları içindeki ‘İdris Dağı transını’ 12 kişilik deneyimli dağcı grubuyla birlikte baştanbaşa başarıyla geçmeyi başardı.

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün 910 lisanslı küçük dağcısı 13 yaşındaki Kırıkkale-Özel Gazi Koleji 7. Sınıf öğrencisi Yağmur Güngör Ankara-Elmadağ ilçesi Yeşildere mahalle sınırları içindeki ‘İdris Dağı transını’ 12 kişilik deneyimli dağcı grubuyla birlikte baştanbaşa başarıyla geçmeyi başardı.

ALTUN TIRMANIŞI ANLATTI

Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulübünün 910 lisanslı küçük dağcısı 13 yaşındaki Kırıkkale-Özel Gazi Koleji 7. Sınıf öğrencisi Yağmur Güngör Ankara-Elmadağ ilçesi Yeşildere mahalle sınırları içindeki ‘İdris Dağı transını’ 12 kişilik deneyimli dağcı grubuyla birlikte baştanbaşa başarıyla geçmeyi başardı. Kale Dağcılık ve Doğa Sporları Kulüp Başkanı Metin Altun, tırmanışı anlattı. Altun, “Yöre halkının dahi geçmekte zorlandığı, sadece deneyimli dağcıların geçebildiği 17 km. uzunluğundaki İdris dağı transı Yeşildere köyünde kahvede yapılan kahvaltı ile başladı. Kahvaltı sonrasında kamp bölgesine saat 09.00 sularında ulaşan ekibimize ekip başkanı tarafından yürüyüş hakkında kısa bir bilgi verildikten sonra yayla bölgesinden zirve tırmanışına başladık. Biraz tırmanış sonrası karla kaplı bölgeye ulaştık. Yeni çıkmış Çiğdemler arasından geçip, yayladaki pınar başında kısa bir mola verdik”

YOĞUR KAR

“Mola sonrasında 70-80 cm kalındığında ancak batmayan karlı parkuru geçip zirveye hep beraber ulaştık. Zirvesinden yakın zirveler haricinde çok açık bir havada Kastamonu- Ilgaz, Bolu-Köroğlu zirvelerinin rahatlıkla görüldüğü İdris dağında zirve anısına fotoğraflar çekildikten sonra fazla beklemeden zirveden hemen ayrıldık. Çünkü yolun çoğu diğer bölümde kalmıştı. Zirve sonrasında güney yamacından inişe geçtik. İnişe geçer geçmez 2,5 metreye ulaşmış karlı bölgeye ulaştık. Bazı bölgelerinde çığ oluşumlarının gözlendiği bölgeyi çabuk ve dikkatlice geçtik. 18 yıldır tırmanış yaptığımız İdris Dağında böylesine yoğun bir kar örtüsüyle şimdiye kadar rastlamamıştık. Bu heyecanla inişe devam edip dere kenarından küçük şelaleler eşliğinde yürüyüşümüze devam ettik. Önde Yağmur kardeşimiz olduğu halde çiğdem, dere ve kar örtüsüyle birlikte dinlenme bölgesi olup olarak düşündüğümüz İdris dağının gizli kalmış güzelliği olan Şelale bölgesine vardık”

Orda Bir Köy Var, O Köy Bizim Köyümüz

“Gizli kalmış güzellikte mola verilip, çaylar içilip, gıda takviyesi yapıldıktan sonra yola çıkmadan önce şelalenin hemen yanındaki kayada küçük dağcımıza kaya tırmanışı yaptırdık.  Kimi çıkış kimi inişli yollardan geçip, kamp bölgesi olan Kalecik-Gölköy uzaktan görünmeye başladı. Yol uzadıkça yorulan ekibimiz köye uzaktan bakarak  “Orda bir köy var, o köy bizim köyümüz” dizileri eşliğinde yorgunluğu hafifletmeye çalışıyordu. Saat 09.00 sularında başlayan zirve yolculuğumuz saat 16.30 da Gölköy’e ulaşarak tamamlanıyordu.  Artık ekibimizin tamamı Yağmur Güngör dahil İdris dağı transını yani uzun geçişi başardılar. Bu başarıyla yakalayıp, gençlere örnek olan başta 13 yaşındaki küçük dağcımız olmak üzere tüm ekibi tebrik ederi başarılarının devamını diliyoruz” dedi.


HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.