KÜ öğrencilerinden, masal okuma yarışması

KÜ öğrencilerinden, masal okuma yarışması
Kırıkkale Üniversitesi öğrencileri tarafından TÜBİTAK destekli dijital Türk masalı okuma yarışması düzenlendi.

YARIŞMA, ZOOM ÜZERİNDEN GERÇEKLEŞTİRİLDİ

Kırıkkale Üniversitesi Sınıf Öğretmenliği bölümü son sınıf öğrencilerinin koordinesiyle TÜBİTAK işbirliği ile dijital Türk masalı okuma yarışması düzenlendi.  “Gelecekteki Öğrencilerin İçin Sen de Bir Masal Oku” adıyla düzenlenen yarışma Zoom görüntülü konuşma platformu üzerinden gerçekleştirildi. Geçtiğimiz ay içerisinde düzenlenen yarışma, öğrenciler için iyi bir eğitim süreci oldu.

20 FARKLI ÜNİVERSİTEDEN 45 FARKLI ÖĞRETMEN ADAYI KATILDI

Türkiye’nin 20 farklı üniversitesinden 45 öğretmen adayının katılımıyla gerçekleşen yarışmada Türk masalları okundu. Bu masallar ekranda görsel olarak sunuldu ve dijital ortama aktarıldı. Elde edilen veriler akademisyenlerden, sınıf öğretmenlerinden ve lisans öğrencilerinden oluşan 15 kişilik değerlendirme kurulu tarafından çeşitli nitelikler baz alınarak değerlendirildi. Proje danışmanı Prof. Dr. Oktay Akbaş’ın moderatörlüğünde başlayan toplantı, Prof. Dr. Erol Duran, Doç. Dr. Deniz Melanlıoğlu ve Doç. Dr. Mehmet Katrancı’nın masal ve eğitim eksenli panel ile devam etti. Toplantı, proje yürütücüsü Mert Özden’in proje sunumunun ardından yarışmada dereceye girenlerin açıklanması ile devam etti.

“TÜRK EĞİTİMİNE BİR HİZMET”

Toplantı sonunda Prof. Dr. Erol Duran ve Doç. Dr. Mehmet Katrancı yapılan projenin dijital anlamda önemli bir örnek teşkil ettiğini dile getirerek, tüm katılımcıları tebrik ettiler. Doç. Dr. Deniz Melanlıoğlu, projenin önemine vurgu yaparak, “Bunu yalnızca bir masal okuma etkinliği olarak değerlendirmiyorum. Ayrıca Türk kültürüne ve Türkçe eğitimine de bir hizmet olduğunu düşünüyorum.” dedi. Projenin danışmanlığını yürüten Prof. Dr. Oktay Akbaş ise, “Bütün katılımcılara teşekkür ediyoruz. Esas olan bu etkileşimdir. Burada olmaları bizim için çok kıymetli.” diye konuştu.

“ÇOCUKLARA YARARLI OLMAYI İSTİYORUZ”

Yarışmaya katılan sınıf öğretmeni adayları ise başvuru formunda proje hakkındaki görüşlerini belirttiler. Öğretmen adayları proje hakkındaki görüşlerini şu şekilde belirttiler; “Masal anlatımını çok sevdik ve yaparken çok eğlendik. Hem çocuklara yararlı olmayı hem de onlara hitap edebilmeyi istiyoruz. Geçirdiğimiz bu zor koşullardaki pandemi döneminde içimdeki çocuğa dokunan bu projeyi duyduğumuz an katılmak istedik.”


600ff58fd9eca-3.jpg

600ff58fe1747-1.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.